Foto: KNR

Kimik undrer sig over udflytningsplaner

Den grønlandske kunstnersammenslutning Kimik er meget overrasket over Kim Kielsens udmelding om, at det er besluttet at flytte Kunstskolen i Nuuk til Aasiaat.

For ifølge Kimik er ingen fra kunstnermiljøet eller Kunstskolens forstander blevet taget med på råd om en eventuel flytning, skriver formanden for Kimik, Lisbeth Karline Poulsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Stor forvirring i Naalakkersuisut om udflytningsplaner

Kimik mener, at kunstermiljøet burde høres om konsekvenserne af en udflytning af kunstskolen. De fremhæver samtidig at kunstmiljøet i Nuuk er vigtigt for skolen, og derfor vil en udflytning begrænse udviklingen af kunstmiljøet.

- I dag virker flere af Nuuks etablerede kunstnere som faste gæstelærere, hvilket sikrer kunsteleverne en alsidig undervisning, skriver Lisbeth Karline Poulsen.

Hun forklarer, at mange af gæstelærerne bor i Nuuk og skal de inviteres til Aasiaat, vil det blive dyrt for skolen. Desuden er der brug for det kunstneriske nærmiljø, der er i Nuuk i form af kunstnere og kunstinstitutioner, som Nationalteatret, kunstmuseet og FILM.gl, skriver hun.

LÆS OGSÅ Rektor afviser bekymring for udflytning

LÆS OGSÅ Udflytning af uddannelser må ikke gå udover kvaliteten

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt