Kimik undrer sig over udflytningsplaner

Den grønlandske kunstnersammenslutning Kimik er meget overrasket over Kim Kielsens udmelding om, at det er besluttet at flytte Kunstskolen i Nuuk til Aasiaat.
Foto © : KNR
10. april 2017 11:30

For ifølge Kimik er ingen fra kunstnermiljøet eller Kunstskolens forstander blevet taget med på råd om en eventuel flytning, skriver formanden for Kimik, Lisbeth Karline Poulsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Stor forvirring i Naalakkersuisut om udflytningsplaner

Kimik mener, at kunstermiljøet burde høres om konsekvenserne af en udflytning af kunstskolen. De fremhæver samtidig at kunstmiljøet i Nuuk er vigtigt for skolen, og derfor vil en udflytning begrænse udviklingen af kunstmiljøet.

- I dag virker flere af Nuuks etablerede kunstnere som faste gæstelærere, hvilket sikrer kunsteleverne en alsidig undervisning, skriver Lisbeth Karline Poulsen.

Hun forklarer, at mange af gæstelærerne bor i Nuuk og skal de inviteres til Aasiaat, vil det blive dyrt for skolen. Desuden er der brug for det kunstneriske nærmiljø, der er i Nuuk i form af kunstnere og kunstinstitutioner, som Nationalteatret, kunstmuseet og FILM.gl, skriver hun.

LÆS OGSÅ Rektor afviser bekymring for udflytning

LÆS OGSÅ Udflytning af uddannelser må ikke gå udover kvaliteten