Rektor afviser bekymring for udflytning

Det er en stor fordel, at socialrådgiverne bliver undervist i et universitetsmiljø, fortæller adjunkt på Ilisimatusarfik, der er bekymret over, at uddannelsen kan blive flyttet over til Nordgrønland.
Foto © : Paarnaq Hansen/KNR
31. marts 2017 15:22

KNR har tidligere fortalt, at Naalakkersuisut er i gang med at undersøge udflytning af fire uddannelser fra Nuuk til andre byer i landet. Heriblandt Socialrådgiveruddannelsen, der skal flyttes fra universitetet i Nuuk til Socialpædagogisk Uddannelse, SPS, i Ilulissat.

Planen om udflytning har udløst kritik fra afdelingen for sociale forhold på Ilisimatusarfik. Her frygter adjunkt Steven Arnfjord, at en udflytning af Socialrådgiveruddannelsen vil betyde, at man taber dyrebar viden og erfaring, fordi det kan være svært at få skolens medarbejdere til at flytte til Ilulissat.

Den frygt kan han dog pakke sammen, lyder det fra rektor på SPS i Ilulissat. 

- Det er en rutinesag for os at søge ansatte, og det arbejde vil fortsætte, siger rektor på SPS, Nuka Kleemann, og tilføjer:

- Selvfølgelig vil der være tab, men uddannelsesstedet kan stadig udvikles.

Steven Arnfjord fortæller, at det er en stor fordel, at socialrådgivere bliver undervist i et universitetsmiljø med et højt fagligt niveau:

- Afdeling for Sociale Forhold på Ilisimatusarfik er en uddannelse på universitetsniveau. Det betyder, at vi indgår i forskningssamarbejder med øvrige universiteter i norden, arktisk og den øvrige verden.

SPS-rektoren anerkender, at der kan være fordele ved at have uddannelsen i Nuuk. Men Ilulissat har bestemt også noget at byde på, påpeger han. 

Aktive studerende, nye moderne faciliteter og bygninger, der er klar til at tage imod de mulige nye elever fra Nuuk, nævner han som eksempler. 

- SPS er klar til at samarbejde og finde løsninger for en Socialrådgiveruddannelse i Ilulissat, fortæller rektor, Nuka Kleemann.