Efter drab på ung dansk kvinde: Udenrigsministeriet advarer mod at vandre alene i Marokko

Efter en dansk og en norsk kvinde er fundet dræbt, ændres der nu i udenrigsministeriets rejseguide til Marokko, skriver dr.dk.
To kvinder, en dansk og en norsk statsborger, er angiveligt fundet døde ved Toubkal-bjerget i Marokko. Foto © : Andy Kyte/Flickr Creative Commons
Skrevet af DR
19. december 2018 07:19

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske medstuderende blev mandag fundet dræbt i Marokko i et øde område ved Toubkal-bjerget, der er et populært rejsemål for turister.

Kvinderne havde været på vandretur i bjergområdet syd for Marrakesh men blev fundet døde med tegn på vold.

Udenrigsministeriet har derfor justeret i deres rejsevejledning til Marokko.

LÆS OGSÅ Dansk og norsk kvinde fundet døde i Marokko

- Når der sker voldsomme hændelser i et land, ser vi altid på behovet for at opdatere teksten. I dette tilfælde har vi tilføjet en opfordring om, at man ikke bør trekke (vandre, red.) alene i bjergområderne i Marokko, bl.a. på Toubkal-bjerget, oplyser Borgerservice i Udenrigsministeriet til DR Nyheder.

Udenrigsministeriet har på nuværende tidspunkt ikke planer om at ændre på sikkerhedsniveauet for rejser til landet, fortæller hun.

- Rejsevejledningen gør allerede opmærksom på, at man i Marokko skal være bevidst om sin personlige sikkerhed på grund af risikoen for kriminalitet og terror, lyder det.