- Der er tale om et gen-udbud af samme projekt dog med den lille forskel, at entreprenørerne nu også kan byde på bygningerne samtidig, siger Jens Lauridsen til Sermitsiaq.AG.Foto: Kalaallit Airports

Udbud om Qaqortoq lufthavn er startet igen

Kalaallit Airports har sat udbuddet om det tidligere annulleret udbud for anlægget af Qaqortoq lufthavn, op og køre igen. Det skriver Sermitsiaq.AG.

Entreprenører kan igen byde på lufthavnsprojektet i Qaqortoq. Kalaallit Airports har nemlig sat gang i udbuddet igen. 

Det skriver Sermitsiaq.ag.

Siden august 2020, har lufthavnsprojektet i Qaqortoq stået på standby. Kalaallit Airports valgte nemlig at annullere udbuddet for anlægning af landingsbane og byggeriet af lufthavnsbygningerne i Qaqortoq.

Det gjorde lufthavnsselskabet fordi, at de tilbud som Kalaallit Airports havde modtaget, var alt for dyre i forhold til Kalaallit Airports’ budget.

LÆS OGSÅ Udbud af Qaqortoq Lufthavn er annulleret: Alt for dyrt

Nu prøver lufthavnsselskabet altså igen, men det bliver et lidt anderledes udbud denne gang.

Ifølge direktør i Kalaallit Airports, Jens Lauridsen, får entreprenørerne mulighed for at bygge lufthavnsbygningerne udover landingsbanen.

- Der er tale om et gen-udbud af samme projekt dog med den lille forskel, at entreprenørerne nu også kan byde på bygningerne samtidig, siger Jens Lauridsen til Sermitsiaq.AG.

Ifølge mediet, har Kalaallit Airports været i kontakt med de samme selskaber, som deltog i den første udbudsrunde.

Da udbudsrunden blev annulleret i august, oplyste Kalaallit Airports, at det var tale om fem selskaber, som afgav et tilbud på projektet i Qaqortoq.

Selskaberne var et canadisk selskab ved navn Pennecon Dexter Joint Venture, det færøske entreprenørselskab J & K Petersen Contractors, det dansk-islandske selskab Aarsleff-Ístak Joint Venture og de to danske selskaber, MT Højgaard A/S og Munck Gruppen A/S.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt