Uafklaret servicekontrakt giver travlhed

Selvstyret har endnu ikke færdiggjort servicekontrakterne for luft- og skibstrafik for næste år. Derfor er det endnu umuligt at booke billet til efter nytår.

Direktør for Arctic Umiaq Line, Jette Larsen, har fået flere henvendelser fra kunder, som gerne vil booke deres rejse mellem bygderne til næste år, men det er svært at give klar besked uden at have en servicekontrakten i hus.

- Det har den konsekvens, at kunderne ringer og spørger os om, hvornår man kan booke en returrejse. Det kan vi ikke tilbyde i øjeblikket, fordi vi skal have en servicekontrakt i hånden, før vi kan lægge det i systemet, siger Jette Larsen til KNR.

Læs også Juletrafikken ser ud til at være reddet

Arctic Umiaq Line kan ikke planlægge ruter til næste år, før servicekontrakten er underskrevet. Og det er vanskeligt at vide, hvad spillereglerne bliver i fremtiden, forklarer direktøren.

- Det er ikke tilfredsstillende for nogen af parterne, at tingene sker i sidste øjeblik flere år i træk.

Spild af tid
Den manglende servicekontrakt betyder spildte ressourcer og tid for Arctic Umiaq Line og deres kunder.

- Det er selvfølgelig er noget som giver os en tidspilde, fordi det spilder vores tid og kundernes tid, siger Jette Larsen.

På grund af den manglende servicekontrakt kan der endnu ikke købes billetter mellem bygderne ved Sisimiut, Maniitsoq og mellem Nuuk og Kapisillit fra næste år.

Læs også Du risikerer at strande i yderdistrikterne efter jul

Den 10. september skrev naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, ellers i en pressemeddelelse, at indenfor ganske kort tid vil der være klarhed over vilkårene for forlængelsen af servicekontrakten, så alle igen kan planlægge deres rejseaktiviteter og ikke mindst få styr på hjemrejsen efter juleferien.

KNR har forsøgt at få en kommentar om servicekontrakten fra Knud Kristiansen uden held.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl