Tvær Salvini lukker migrantbørn ind i Italien

27 børn får lov til at komme til Lampedusa efter over to uger på havet. Men indenrigsminister er skeptisk.
Foto © : Alessandro Serrano / AFP / Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
17. august 2019 18:19

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, er lørdag modstræbende gået med til at lade 27 migrantbørn på et nødhjælpsskib komme i land.

Skibet har i dagevis ligget for anker ud for den italienske ø Lampedusa.

I et brev til premierminister Giuseppe Conti skriver Salvini, at han vil lade de "påståede" mindreårige forlade skibet, der tilhører den spanske hjælpeorganisation Proactiva Open Arms.

Også selv om "det er i modstrid med min politik", lader han forstå.

107 må blive på skibet

Men de øvrige 105 voksne og to ledsagede børn skal blive på skibet. Open Arms beskriver forholdene om bord som "ubærlige".

- Evakueringen af uledsagede mindreårige er afsluttet, lyder det i et tweet fra Open Arms, efter den italienske kystvagt har hentet børnene og sejlet dem til Lampedusa efter mere end to uger på havet.

LÆS OGSÅ Læger uden Grænser sender igen skib til Middelhavet

Salvini er berygtet for sin hårde linje over for migranter, der forsøger at sejle fra Nordafrika til Italien. Han har nægtet nødhjælpsskibe at anløbe italienske havne.

Regeringen, der består af Salvinis højredrejede parti Liga og den populistiske Femstjernebevægelse, er på vej i opløsning.

Det er fremskyndet af Salvini, der kræver valg. Kommer det, ser hans parti ifølge målinger ud til at blive den store vinder.

    /ritzau/AFP