Norge ramt af oversvømmelser: Tusindvis af mennesker er evakueret

Op til 4000 personer har måtte forlade deres hjem på grund af oversvømmelser og jordskred fra stormen "Hans".
Sørøst-Norge 20230811. Fagernes og områdene rundt ble rammet av ekstremværet Hans denne uken. Campingplasser er oversvømmet med vann. Ekstremværet traff Sørøst-Norge med kraftig regnvær mandag til onsdag. Flere områder er utsatt for blant annet flom og jordskred. POOL. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oversvømmelser og jordskred plager flere områder af Norge. Her er det en campingplads ved Fagernes i det sydøstlige Norge. Foto © : Ole Berg-Rusten/NTB/Ritzau Scanpix
11. august 2023 10:17

I Norge fortsætter evakueringer af personer flere steder som følge af stormen "Hans" og de skader, som stormen har givet hele ugen.

I går torsdag gav de norske myndigheder ordre til, at 80 husstande i Hokksund - omkring 60 kilometer sydvest for Oslo - skulle evakueres, rapporterer TV 2 i den norske hovedstad.

De regionale myndigheder frygter, at oversvømmelserne vil beskadige dæmningen Hellefoss.

- De evakuerede bor overvejende langs kanten af elven ved Drammen, skriver Drammens Tidende.

Vandstanden er ifølge kommunen seks gange så høj som normalt.

Drammens Tidende skriver, at kommunen og Røde Kors går fra hus til hus for at kontakte alle beboere.

I alt har op mod 4000 personer måttet forlade deres hjem på grund af oversvømmelser og jordskred fra stormen "Hans", skriver NRK ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Der er en vis usikkerhed forbundet med tallene, da nogle er flyttet hjem igen, mens andre er blevet evakueret

Både Direktoratet for Samfundssikkerhed og Beredskab og det norske forsvar har indsat flere helikoptere i redningsindsatsen.