Turistselskab lukker - savner klar besked fra Naalakkersuisut

Ifølge direktøren i Uummannaq Fjord Tours lukker selskabet på grund af coronavirus og de efterfølgende mangelfulde udmeldninger fra Naalakkersuisut til turismeerhvervet.

Det lille turistselskab Uummannaq Fjord Tours lukker og slukker.

Coronakrisen har nemlig betydet, at der ikke kommer nogen turister til landet, efter at Naalakkersuisut lukkede for alle kommercielle fly- og sejlruter til Grønland 21. marts.

LÆS OGSÅ Coronafrygt: Skoler lukker og flytrafik stopper fra fredag

Siden da har turismeerhvervet levet i usikkerhed om, hvornår turisterne vender tilbage. Naalakkersuisut har nemlig ikke givet nogen melding om, hvor længe isolationen af Grønland skal gælde, og det efterlader Uummannaq Fjord Tours med en række ubesvarede spørgsmål.

- Kommer der nogen, eller kommer der ikke nogen? Hvornår åbner vi igen? Når vores fremtid er så usikker, som den er, og vi står til at miste over en million i omsætning, er vi nødt til at agere nu og finde noget andet arbejde, siger Martin Sørensen, direktør i Uummannaq Fjord Tours.

- Havde vi vidst, hvilken kurs vi skulle lægge, så kunne vi agere ud fra den, uddyber han.

Manglende udmeldinger lukker virksomheden

Turistselskabet har eksisteret siden august 2017, hvor Martin Sørensens enkeltmandsvirksomhed især har rettet øjnene mod de krydstogtsturister, der kommer til byen hvert år.

Her har han eksempelvis arrangeret sejlture i området, men når turisterne en gang i fremtiden kommer tilbage til byen, bliver det altså uden Uummannaq Fjord Tours.

Havde Naalakkersuisut givet en klar melding om fremtiden - selv hvis det var en melding om, at der ikke kommer turister i år - så havde Martin Sørensen ikke lukket Uummannaq Fjord Tours.

- Nej, fordi så kunne jeg sætte kursen for min virksomhed om, at vi så ligger stille nu, og så gør vi nogle andre ting, men jeg kan ikke som ejer drive en virksomhed, hvor jeg ikke ved, hvilken kurs jeg skal gå efter, siger Martin Sørensen.

Uummannaq Fjord Tours har søgt og fået del i de hjælpepakker, som Naalakkersuisut vedtog 21. marts.

LÆS OGSÅ Hjælpepakke i corona-krise: Halv milliard til erhvervslivet

To gange 23.000 kroner lød hjælpen på, men det er ifølge Martin Sørensen ikke nok til at holde selskabet i dvale.

- Støtte hjælper altid, men når man har en drift og dyre lån til både og andre lån til driften, som skal betales af på, så er 23.000 kroner ikke mange penge

KNR har i flere dage forsøgt at få naalakkersuisoq for erhverv Jess Svane til at svare på kritikken, men han har ikke kunnet finde tid til at stille op til interview.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 21.610
  Antal smittede 31
  Antal raskmeldte 31
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret:
  16. april 2021 kl. 12:45