Turistbossens sidste dag

Når man snakker om udviklingen af turismen i Grønland de seneste år, kan man ikke komme udenom Anders Stenbakken. Han har været direktør for Visit Greenland de sidste ti år, men tirsdag er det slut.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
30. maj 2017 13:36

Kontoret er ved at blive tomt og klar til at blive efterladt. Efter knap 8 år som direktør i Visit Greenland har Anders Stenbakken sidste arbejdsdag tirsdag. Han forlader jobbet med et smil på læberne:

- Jeg har været super glad for det. Jeg har været glad for at arbejde sammen med folk i Visit Greenland og turistbranchen. Der sker jo rigtig mange ting i det her år, siger Anders Stenbakken.

Anders Stenbakken har arbejdet i turismebranchen i hele 17 år.

Før Visit Greenland arbejdede han i Østgrønland i Destination East Greenland.

Og efter at have fulgt nøje med, er han tilfreds med den udvikling, der er sket indenfor turismen.

- Vi ser flere operatører som videreudvikler deres produkter. Vi ser turister, som også kommer i skuldersæsonen, altså om foråret og efteråret, mere end de gjorde tidligere. Så jeg synes, vi ser en meget positiv udvikling på Grønland, siger Anders Stenbakken.

LÆS OGSÅ Visit Greenlandimi pisortaaneq KNI-mi pisortanngortoq

Nye lufthavne vil gavne

Politikerne udtaler at turismen vil være gavnlig for landets økonomi. Og fortsætter den positive økonomiske udvikling indenfor turismen, håber den afgående direktør op, at nye muligheder vil blive udnyttet.

- Jeg synes, man skal bygge de her lufthavne. Vi kan se juli vokser ikke mere, fordi det simpelthen er makset ud på kapaciteten og hotelovernatninger. Så vi skal gøre noget; Vi skal investere og tjene nogle penge i det her erhverv, siger Anders Stenbakken.

Han forlader tirsdag eftermiddag turismebranchen for at blive marketingschef i KNI A/S.

- Jeg glæder mig rigtig meget og har forventninger til, at det både bliver udfordrende og spændende og et nyt kapitel, siger Anders Stenbakken.

LÆS OGSÅ Visit Greenland Takornariaqarnermut Siunnersuisoqatigiinni pitsaanerpaanut akuusoq

Man får lyst til at spørge turismeeksperten, hvor han som turist ville tage hen i Grønland. Og han er ikke i tvivl.

- Jeg tror, jeg vil vælge Østgrønland. Hvis jeg ikke havde været her i landet før, så vil jeg klart går efter det store, dramatiske og den varme, venlige befolkning der er derovre. Det vil jeg vælge, siger han.

Anders Stenbakken tiltræder som marketingschef i KNI A/S den 1. august.