Trump-administration varsler om mulig vaccine inden valg

Præsident Donald Trumps administration har opfordret amerikanske delstater til at gøre klar til distribution af en potentiel covid-19-vaccine inden 1. november.
Francis Collins (nr. 2 fra venstre), der er direktør for USA's Nationale Institut for Sundhed (NIH), siger dog, at det er "usandsynligt", at en vaccine vil blive klar til produktion i løbet af oktober. Foto © : NIH Image Gallery/flickr
Skrevet af Ritzau
03. september 2020 15:32

Medicinalfirmaet McKesson Corp har en aftale med den føderale regering og vil anmode om tilladelser til at oprette distributionscentre, når vaccinen bliver tilgængelig.

Redfield beder delstaterne om at overveje at se bort for krav, der kunne stå i vejen for fuld drift inden 1. november.

Francis Collins, der er direktør for USA's Nationale Institut for Sundhed (NIH), siger dog, at det er "usandsynligt", at en vaccine vil blive klar til produktion i løbet af oktober.

LÆS OGSÅ USA nægter at være med i global vaccineklub

Tirsdag meldte USA, at landet ikke ville være en del af det globale vaccineinitiativ Covax, der delvist er funderet i Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Årsagen var forbindelsen til WHO, som USA under pandemien har beskyldt for at være kontrolleret af Kina.

I stedet for at være med i et globalt samarbejde fokuserer Trumps administration på USA's egne planer om at udvikle en vaccine.

Håbet er ifølge The Guardian, at landet kan have 300 millioner doser klar i januar 2021.