Trommesang som ny åbningstradition i Inatsisartut

Fremover er der udsigt til, at trommesang skal indlede den traditionsrige åbning af Inatsisartuts efterårssamling. Det skriver AG i dag.
Foto © : Inatsisartut
Skrevet af Inge S. Rasmussen
01. marts 2017 09:19

Ifølge avisen støtter et enigt formandskab i parlamentet at indføre trommesang som en ny åbningstradition. Det sker efter forslag fra multimusikeren og trommesangeren Leif Saandvig Immanuelsen.

Han betegner det som en "latterlig situation" at de folkevalgte ved åbningsceremonien først går i kirke og modtager guds velsignelse og ganske kort tid derefter går i gang med at bekrige og nedgøre hinanden.

I stedet bør trommedansen som traditionelt bilagde stridigheder indføres for det kan skabe en bedre tone i debatten, anfører Leif Saandvig Immanuelsen.

Og formandsskabet er enig og bakker op om forslaget.

- Det er et rigtigt godt forslag.(...) Jeg mener det vil være mest passende hvis der bliver trommesang i forbindelse med åbningen af Inatisartut, siger formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen til AG, idet han understreger, at formandsskabet  bestemmer, hvem der skal udføre trommesangen.

Under konferencen "Alloriarneq tulleq" - på dansk "Næste skridt" - som Lars-Emil Johansen var vært for, var trommesang et fast indslag.