Tre legater uddelt fra Ivalo & Minik Fonden

Tre studerende får en økonomisk håndsrækning til studier i udlandet af Ivalo og Minik Fonden, der netop har uddelt legater.
Ivalo & Minik Foto © : Brian Mølgaard/KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
11. april 2018 10:04

I alt er der tale om støtte for lidt over 300.000 kroner, oplyser fondens formand Minik Rosing i en pressemeddelelse.

Han understreger at fonden ikke kunne støtte de studerende, hvis ikke det var for bidragsyderne, Royal Arctic Line, Royal Greenland, Grønlandsbankens Erhvervsfond og Nunafonden.

De tre legatmodtagere studerer i Australien, Norge og USA.

Det drejer sig for det første om Frederik Bork Jansen, der har fået et legat til at studere et semester af sin master på Monash University i Australien. Det er i forbindelse med hans studier i teknisk videnskab på DTU.

LÆS OGSÅ Fond har sikret økonomisk støtte til tre år mere

Den anden legatmodtager er journalist Inga Hansen. Hun har fået et legat til en Masteruddannelse i journalistik om oprindelige folk, som hun læser på Sami Universitet i Norge.

Og for det tredje er der penge på vej til Winnie Filemonsen, der  har fået et legat til at studere et semester på Duke University i North Carolina i USA. Det er i forbindelse med hendes uddannelse i oversættelse & tolkning på Ilisimatusarfik.

Næste ansøgningsfrist for støtte fra Ivalo og Minik Fonden er den 1. oktober 2018. Bestyrelsen ser frem til at modtage mange gode ansøgninger, lyder opfordringen.