Tip om jolle i problemer satte eftersøgningen i gang

Politiet rykkede mandag ud til en anmeldelse om en jolle, der skulle være i nød ud for Nuuk. Der blev dog ikke fundet noget på stedet.
Grønlands Politi satte mandag eftermiddag gang i en efterforskning, da en bekymret borger ringede ind og fortalte om en jolle, der skulle være i problemer ud for Nuuk. Foto © : Pressefoto/Rigspolitiet
07. juli 2020 11:45

Mandag eftermiddag modtog Grønlands Politi en henvendelse fra en bekymret borger i Nuuk. Vedkommende mente at have set en jolle, der var kommet i problemer i vandet ud for Kolonihavnen.

Borgeren ringede klokken 13:23, og kort tid efter rykkede politiet ud til stedet med politikutter og startede eftersøgningen, fortæller vagtchef Malik Olesen.

- En borger, der befandt sig på land, havde fra lang afstand set en jolle, der skulle være i nød i bølgerne udenfor den gamle bydel. 

- Vi måtte reagere for at sikre os, at der ikke var sket noget, siger han. 

LÆS OGSÅ Eftersøgning: Politi finder ung mands jolle

Efter et stykke tid ankom også Arktisk Kommando til stedet og hjalp til med at lede efter jollen, der skulle være forsvundet. Der blev dog ikke fundet noget, og klokken 16:15 blev eftersøgningen afblæst. 

- Der er heller ikke nogen, der er meldt savnet, siger Malik Olesen.

Hvis nogen har set noget på stedet, må de dog gerne kontakte politiet, lyder meldingen fra vagtchefen.

- Det kan være, at nogen er sejlet hjem til Nuuk, og har set en jolle i området, siger han.

I så fald kan man ringe til politiet på 701448.