Timmiaq: Det er synd for mågerne

Foreningen Timmiaq, der har til formål at beskytte fugle er forarget over at måger bliver lokket med mad inden de bliver aflivet i Sydgrønland.
Skrevet af Noah Mølgaard
21. januar 2012 10:46

Mens Sydgrønland jubler over sin nye effektive måde at bekæmpe måger med krummer foreningen Timmiaq fødder. De mener at Kommune Kujalleq har overtrådt fuglebekendtgørelsen, hvor der er et sæt regler for hvordan man må fange fugle i Grønland.

Der blev fanget 52 måger på to timer i Nanortalik forleden. Den effektive fangst metode er fælder med madrester.

- Det er lige så forargeligt og etisk uanstændigt, at kommunen først fodrer fuglene ved at lægge affald ud på åbne arealer – i dette tilfælde dumpen – for så efterfølgende at dræbe fugle bare for at udrydde dem, siger Hasse Hedemand, der er sekretær i Timmiaq.

Han bebrejder folk for selv at have lokket fuglene til byen med tonsvis af madrester og rester af parterede sæler. Men han tolker også måge-massakren i Nanortalik som en overtrædelse af fuglebekendtgørelsen. Bekendtgørelsen giver ifølge Timmiaq ingen hjemmel for fældefangst af fugle.

Hasse Hedemand mener iøvrigt at man istedet bør være taknemmelig for måger og ravne, da de er effektive til at rydde op efter menneskenes efterladenskaber i beboede områder og i naturen.