Anklageskrift: Tiltalte brugte stillinger hos TELE-POST til at smugle hash

Flere af de tiltalte i den store hashsag, der snart skal for retten, brugte ifølge anklagemyndigheden deres job i TELE-POST til at smugle hash her til landet.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
10. april 2018 07:01

På mandag starter en opsigtsvækkende retssag mod syv personer, der er tiltalt for at have indsmuglet hash for millioner af kroner til Grønland.

En stor del af de i alt 63 kilo hash er blevet indsmuglet med pakkepost, der er sendt fra København til Grønland.

Derudover har to af de tiltalte brugt deres stillinger som postmedarbejdere hos TELE-POST til at tømme postpakker med hash, som efterfølgende er blevet solgt med fortjeneste her i landet. 

LÆS OGSÅ Tiltalte i stor hashsag tjente millioner

TELE-POST erkender, at det er et problem, de er ramt af, ligesom mange andre i branchen.

- Indsmugling af hash er et stort samfundsproblem, og det er desværre ikke et problem, som er ukendt for personer, der arbejder med transport og logitisk, og derfor er vi også ramt, siger kommunikationschef Arnakuluk Jo Kleist.

Hun fortæller, at man forsøger at undgå, at TELE-POST bliver brugt til at smugle hash.

- Vi kan selvfølgelig ikke sige noget om, hvordan vi gør, men vi har forskellige procedurer i vores arbejde og i forhold til medarbejderne, siger hun.

LÆS OGSÅ Kilovis af hash blev sendt med pakkepost

Arnakuluk Jo Kleist fortæller, at virksomheden arbejder tæt sammen med politiet og toldmyndighederne for at bekæmpe indsmuglingen af hash.

- Så længe problemet er så stort, og der er de udfordringer, der er, så gør vi alle sammen det, vi kan. Vi kan ikke løse den her udfordring alene, men vi gør, hvad vi kan, siger hun.