Høj stemning i flyet: Tilskuerne er landet og klar til VM

VM i håndbold er meget tæt på. I morgen spiller Grønland åbningskampen mod Norge i Stavanger. Men selvom der venter håndboldkvinderne lidt af en mundfuld, kommer der til at være fuld opbakning på lægterne. Tilskuerne er nemlig landet i Stavanger.
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
28. november 2023 10:36

”Kalaallit Nunaat!”

Råber en pige gennem kabinen.

Straks efter bliver udbruddet genspejlet, og et enstemmigt kor returnerer et "Kalaallit Nunaat". Det hele sitrer af højt humør og en spænding, der er strakt helt ud til bristepunktet.

På sæderne i flyet hænger der røde fantrøjer og blå muleposer med alt lige fra flag til balloner. Og det er der en helt særlig grund til.

Tuukkaq har nemlig for første gang nogensinde et mellemstop, inden det flyver videre til København. Omkring 100 passagerer skal sættes af i Stavanger, hvor de skal heppe og støtte håndboldslandsholdet fra tilskuerpladserne, når VM starter i morgen. 

Pauline og Willy Frederiksen tager til Stavanger for at bakke datteren Ane Sofiannguaq Frederiksen op. Foto © : Andreas Poulsen

Flyveren er nu steget op i sin rette højde 12473 meter over jorden. Folk har fået sat sig godt til rette, og formanden for naalakkersuisut, Muté B. Egede, har lånt højtaleranlægget:

- Jeg er meget stolt af, at et land med så få indbyggere har kvalificeret sig til VM. Vi har allerede vundet, fordi vi har kvalificeret os, lyder det fra Muté B. Egede, som efterfølgende bliver overdøvet af applaus.

Rejser 3000 kilometer

Blandt de 100 passagerer, som tager turen på næsten 3000 kilometer til Stavanger, er Pauline og Willy Frederiksen.

- Vi har glædet os meget, lige siden de kvalificerede sig til VM. Jeg har sparet alle mine feriedage sammen til det her, siger Willy Frederiksen, som hurtigt bliver fulgt op af Pauline Frederiksen:

- Jeg er meget spændt. Jeg glæder mig, siger hun.

Og man er faktisk ikke i tvivl om, hvem de holder med. Pauline Frederiksen har nemlig taget en helt særlig kjole på til anledningen:

- Det er en kjole med vores flag. Jeg har købt den af en, der hedder Malene, da de kvalificerede sig i sommers, siger Pauline Frederiksen.

Pauline og Willy Frederiksen har desuden en helt særlig grund til at være ekstra spændte og nervøse.

Deres datter er nemlig fløjspilleren Ane Sofiannguaq Frederiksen, og Pauline og Willy Frederiksen er ikke de eneste, der er hoppet på flyet for at heppe på deres nærmeste.

Miki Heilmann og datteren i Kangerlussuaq Foto © : Andreas Poulsen

Skal se mor spille

For når landsholdet løber på banen på onsdag mod Norge, kommer playmaker og fløjspiller Andrea Heilmann også til at have sine allerstørste fans på sidelinjen.

Hendes mand og datter er nemlig også hoppet ombord på flyet:

- Min datter og jeg glæder os meget. Vi skal se kampe, hvor de skal spille mod verdens bedste håndboldspillere, siger Miki A. Heilmann, som sidder med datteren ved sin side.

Og faktisk er familien også samlet til en anden begivenhed:

- Det betyder rigtig meget at have støtte. Vi har besluttet, at vi vil komme og se kampene, og vores datter har faktisk fødselsdag, mens vi er i Norge, fortæller han til KNR.