Tidligere regnskabschef skal betale millioner tilbage

Den tidligere regnskabschef for KNI, skal betale 5,4 millioner kroner tilbage efter at have taget af kassen. Det har Østre Landsret i Danmark bestemt, efter de tilbage i starten af december stadfæstede en dom fra byretten.
Den tidligere regnskabschef i KNI, skal betale millioner tilbage efter at have svindlet i en årrække fra 2014 - 2021. Foto © : KNI
09. januar 2024 15:59

En tidligere regnskabschef i KNI, skal betale omkring 5,4 millioner tilbage. Det skriver KNI i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Beløbet svarer til det, han ’uretmæssigt og forsætligt har tilegnet sig’, skriver selskabet. KNI er landets største handel og servicevirksomhed, og det er lykkedes den tidligere regnskabschef at svindle i årene 2014 til 2021.

Udover de 5,4 millioner, skal han også betale renter og sagsomkostningerne for både by- og landsretten.

Kedeligt kapitel

Den administrerende direktør i virksomheden, Jeppe Jensen, er godt tilfreds med afgørelsen.

- Jeg er meget tilfreds med, at Østre Landsret har stadfæstet byrettens afgørelse. Dommen er en understregning af, at enkeltpersoner som handler ulovligt og illoyalt overfor KNI, skal stå til regnskab for det økonomiske tab vedkommende har påført KNI, siger han.

- Med afgørelsen kan vi nu lægge et kedeligt kapitel i selskabets historie bag os, siger han til sidst i pressemeddelelsen.

Regnskabschefen sad på posten som regnskabschef i KNI fra 2010 til maj 2021, hvor svindlen blev opdaget.