Tidligere KNI-direktør anmeldt for blufærdighedskrænkelse

Krænkelserne, som flere kvinder har anmeldt den tidligere KNI-direktør for, skal ifølge deres politianmeldelser være sket både på arbejdspladsen og under tjenesterejser.
Peter Grønvold Samuelsen, der netop er trådt af som direktør for KNI, er blevet anmeldt for blufærdighedskrænkelse af flere kvinder med tilknytning til selskabet. Foto © : KNI A/S.
29. marts 2021 13:29

Peter Grønvold Samuelsen, der netop er trådt af som direktør for KNI, er blevet anmeldt for blufærdighedskrænkelse af flere kvinder med tilknytning til selskabet. 

KNR har været i kontakt med kvinderne og har set kvitteringer for politianmeldelserne. Her fremgår det, at krænkelserne skal være sket på arbejdspladsen og under tjenesterejser blandt andet i 2016.

Lager​skandale i KNI - sagen kort
  • KNI har i ti år haft systematisk fejl i deres registrering og opgørelse af KNI’s lagre.
  • Det har betydet, at lagrene har været værdisat mellem omkring 70 millioner kroner for højt 50 millioner kroner for højt.
  • Fejlen skyldes en menneskelig programmering i KNI’s systemer, men KNI har ikke noget bud på, hvem der står bag.
  • Fejlen betyder, at selskabet skal nedskrive dets egenkapital med omkring 50 millioner kroner ved halvregnskab i december.
  • Fejlen får ifølge KNI ikke ”væsentligt effekt på selskabets økonomiske stilling, herunder driftsresultaterne.”

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra den nu tidligere direktør. KNR har forsøgt at ringe og skrive SMS'er til ham siden i formiddags. 

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra KNI's bestyrelsesformand, Lars Borris Pedersen, som har afvist at tale med KNR om sagen. 

Peter Grønvold Samuelsen har i dag opsagt sin stilling i KNI og stopper ved udgangen af marts.

Mere tid til familien

Hvad den præcise grund til Peter Grønvolds opsigelse er, ved vi ikke.

- Efter snart otte gode år i KNI, hvor mine kolleger og jeg har sikret en stabil økonomi og bæredygtig forretning, synes jeg tiden nu er til at levere stafetten videre til nye kræfter, siger Peter Grønvold i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ KNI-direktør har sagt op

- At være chef for KNI er et spændende men også meget krævende job. Jeg har været glad for min tid i KNI og er stolt af de resultater, vi har skabt under de givne forudsætninger.

- Jeg har lært meget og høstet erfaring i organisations-og virksomhedsledelse, som jeg håber jeg kan bruge i andre sammenhænge. Jeg vil få mere tid til familien og nyde den fantastiske natur vi har her i vores land.

Politianmeldt i sag om lageroptælling

KNI var ude i lidt af et stormvejr i efteråret, der blandt andet også førte til en politianmeldelse af Peter Grønvold Samuelsen. 

Gennem adskillige år har KNI’s varelagre nemlig været vurderet mellem 50 og 70 millioner kroner for højt. Konsekvensen af sagen har indtil videre været, at det selvstyreejede selskab har tabt 50 millioner kroner i værdi. 

LÆS OGSÅ Rod med lagrene i KNI går helt tilbage til 2008

Peter Grønvold Samuelsen har haft ansvaret for KNI i syv år. Under hans lederskab har hverken han, resten af ledelsen eller KNI's eksterne revisor dog opdaget lagerfejlen.

Ledelsen og bestyrelsen i KNI har fastholdt deres uskyld siden, at sagen brød frem i offentlighedens lys i november.