- Det føles helt uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker igen, siger den 16-årige til avisen Dagens Nyheter.Foto: Carlos Costa/AFP/Ritzau Scanpix

Thunberg er nået til Portugal på vej mod FN's klimamøde

Klimaaktivisten Greta Thunberg er nået til Portugal efter at have krydset Atlanten med sejlbåd. Fra Portugal tager hun videre til Madrid i Spanien for at deltage i FN's klimamøde COP 25.

- Det føles helt uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker igen, siger den 16-årige til avisen Dagens Nyheter, da katamaranen "La Vagabond" sejlede ind i Lissabons havn tirsdag.

Thunberg nægter at flyve på grund af de store CO2-udslip. Hun rejste også med sejlbåd fra Europa til USA i august for at deltage FN's klimatopmøde i New York.

Og Thunberg og hendes far Svante fik så et lift tilbage over Atlanten med to australske sejlere.

LÆS OGSÅ Forskerne ser dystert på klimaet inden COP25

Thunberg skulle i sidste måned have deltaget i en global klimaaktion i Lissabon, men nåede ikke frem på grund af dårligt vejr på havet under sejladsen fra New York til Europa.

Portugal var det første land, der forpligtede sig til målet om at blive CO2-neutral inden 2050. I juli erklærede landet undtagelsestilstand for klimaet.

/ritzau/TT

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt