Thunberg er nået til Portugal på vej mod FN's klimamøde

Klimaaktivisten Greta Thunberg er nået til Portugal efter at have krydset Atlanten med sejlbåd. Fra Portugal tager hun videre til Madrid i Spanien for at deltage i FN's klimamøde COP 25.
- Det føles helt uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker igen, siger den 16-årige til avisen Dagens Nyheter. Foto © : Carlos Costa/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. december 2019 13:01

- Det føles helt uvirkeligt. Det er en meget speciel følelse at se land og mennesker igen, siger den 16-årige til avisen Dagens Nyheter, da katamaranen "La Vagabond" sejlede ind i Lissabons havn tirsdag.

Thunberg nægter at flyve på grund af de store CO2-udslip. Hun rejste også med sejlbåd fra Europa til USA i august for at deltage FN's klimatopmøde i New York.

Og Thunberg og hendes far Svante fik så et lift tilbage over Atlanten med to australske sejlere.

LÆS OGSÅ Forskerne ser dystert på klimaet inden COP25

Thunberg skulle i sidste måned have deltaget i en global klimaaktion i Lissabon, men nåede ikke frem på grund af dårligt vejr på havet under sejladsen fra New York til Europa.

Portugal var det første land, der forpligtede sig til målet om at blive CO2-neutral inden 2050. I juli erklærede landet undtagelsestilstand for klimaet.

/ritzau/TT