Thule-samråd - 11. time

Helle Thorning-Schmidt deltager tirsdag i samråd om Thule-sagen - mens alle venter på valg-udskrivelse.
Foto © : Simon Uldum
26. maj 2015 07:41
Statsminister Helle Thorning-Schmidt og udenrigsminister Martin Lidegaard er i dag indkaldt til samråd i Folketingets Grønlandsudvalg.
 
Et samråd, der trods overskriften "Udviklingen i samarbejdet mellem Grønland og Danmark" formentlig kommer til at handle om Thule-sagen.
 
Det er partiet Venstre, der har indkaldt Thorning til samrådet. Det sker, efter hun har fået hårdt kritik af Folketingets Præsidium og Formand for at afslået at deltage i tidligere samråd om sagen.

LÆS OGSÅ Helle Thorning-Schmidt og Martin Lidegaard til samråd i Grønlandsudvalget

Men mødet bliver højest sandsynligt det sidste møde i sagen i denne regeringsperiode med Thorning i spidsen - hvis ikke det bliver aflyst. Efter flere måneders spekulationer i pressen er de danske medier og politiske eksperter nu meget enige om, at statsminister Helle Thorning-Schmidt udskriver valg til Folketinget i løbet af denne uge.

Og sker det allerede i dag inden samrådet kl. 13.30 dansk tid - kl. 9.30 vestgrønlandsk tid - må Grønlandsudvalget vente med flere svar i sagen om servicekontrakten på Thule-basen.

Går eksperternes forudsigelser om valg i opfyldelse i denne uge, skal både danskerne, færingerne og vi herhjemme stemme til Folketinget i løbet af juni.

Der skal senest være afholdt valg til Folketinget 14. september i år.