Telestrejke rammer kunder

Omkring 450 kunder i Tele Greenland er ramt af teknikernes strejke, der nu har varet i 16 dage. Senest har teknikernes fagforening Attaveqaat udsendt et nyt udspil til forhandlingsafdelingen i Selvstyret, fortæller formand Jonathan N. K. Petersen.

Indholdet af det nye udspil vil formanden ikke gå i detaljer med, men han fortæller at kravene er blevet lempet i forhold til det oprindelige forhandlingsudspil. Og mens Attaveqaat altså venter på svar, fortsætter medlemmerne den lovligt varslede strejke, der omfatter 44 teknikere.

Størstedelen arbejder for Tele Greenland, og herfra oplyser man, at omkring 350 kommende telefon- og internetabonnenter er ramt af strejken, der betyder, at de ikke kan få oprettet nye, ønskede forbindelser.

Samtidig er omkring 111 abonnenter fejlmeldt. Det vil sige, at der er tale om kunder med enten dårlige eller manglende telefon- og internetforbindelser. Og de må altså vente med at få hjælp, indtil strejken er slut, oplyser HR chef i Tele Greenland, Karl-Henrik Simonsen.

Et nødberedskab sørger for at udbedre fejl, der kan være fatale for kommunikationen mellem sundhedsvæsenet, politiet, brandvæsenet, Grønlands Kommando samt skibs- og flyradioen.

Indtil videre har beredskabet trådt i kraft tre gange i løbet af strejkens godt to uger. Skibsradio-antennen ved Maniitsoq er repareret, telefonforbindelsen til sygehuset i Uummannaq er genetableret efter et kabelbrud, og analogsignalet for KNR TV i Sisimiut er repareret, oplyser Tele Greenland over for KNR.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt