Tekle ser størst potentiale i futsal

Med de nuværende faciliteter er det største potentiale i futsal-landsholdet, hvor landstræneren tror på, at Grønland er klar til at tage kampen op med udlandet.
Foto © : Aviâja Madsen
09. november 2015 13:12

Der er store ambitioner for det grønlandske futsal-landshold. Det fortæller, landstræner Tekle Ghebrelul.

Med de faciliteter er det fodbold i landets haller, der har det største potentiale. Det er noget han og medlandstræner Rene Olsen kom frem til da de satte sig og så på mulighederne i grønlandsk fodbold.

- Så var vi ikke i tvivl om, at den eneste mulighed der var foreløbigt var futsal, fordi vi spiller på grusbane det meste af tiden, og det er koldt. Vi har ingen overdækkede baner og så videre, siger landstræner Tekle Ghebrelul til KNR.

Læs også Grønland satte Danmark på plads i futsallandskamp

Han fortæller, at de fra starten kunne se, at spillerne havde potentialet. De skulle bare vænne sig til spillet, systemerne og ikke mindst til at træne meget mere, end de tidligere har været vant til.

- Det må man sige, at det giver resultater nu og derfor har vi faktisk endnu flere ambitioner. Banker meget hårdt på FIFA og UEFA's dør og siger, at vi kan altså godt klare os på det plan, siger landstræneren.

 

Måske græs og måske tag

Tekle Ghebrelul gør det klart, at det ikke er, fordi futsal er vigtigere end udendørs fodbold, men med de nuværende faciliteter er det her, de største muligheder er.

- Vi kan jo ikke rigtigt gå rundt og vente på, at måske kommer der græs og måske kommer der en overdækket bane. Måske sker det og måske sker det, siger Ghebrelul.

Læs også Se glade futsalspillere fejre sejren over Danmark

Derfor har landstræneren også en opfordring til landets politikere, så spillerne kan få kunstgræs under fødderne og tag over hovedet.

- Jeg synes snart, at de skal vågne op og få gjort noget ved det, siger han.