Foto: Screendump, KNR.gl

Grønland satte Danmark på plads i futsallandskamp

Det grønlandske futsallandshold viste flot og underholdende spil foran et talstærkt publikum på hjemmebanen i Nuuk, da nogle af Danmarks bedste futsalspillere var på besøg til et par venskabskampe i weekenden.

Lørdag spillede de to hold lige op, hvor en tempofyldt kamp endte 2-2, mens tilskuerne både i Inussivikhallen og foran tv-skærmene kunne juble over en overbevisende grønlandsk sejr på 5-4 søndag.

Danskerne kom ellers bedst fra start i lørdagens opgør, men Niklas Thorleifsen sørgede for, at Grønland velfortjent kunne gå til pause med stillingen 1-1. Johan Bidstrup fik hallen til at koge, da han gjorde det til 2-1 i 2. halvleg, hvorefter gæsterne desværre fik udlignet til slutresultatet 2-2.

Se hele lørdagens landskamp her.

LÆS OGSÅ KNR sender landskampen i futsal mellem Grønland og Danmark

Søndag var det slut med den grønlandske gæstfrihed. Med mål af Anders H. Petersen og Katu Madsen gik hjemmeholdet til pause foran 2-0. Danskerne fik reduceret til 1-2 i 2. halvleg, inden det grønlandske futsallandshold kom på 3-1 via et dansk selvmål. Johan Ludvig Broberg fik taget til at lette med scoringen til 4-1. Og da danskerne fik reduceret til 2-4, øgede den velspillende Katu Madsen til 5-2.

Gæsterne reducerede så til 3-5 og fik pyntet yderligere på resultatet med en scoring i sidste sekund til 4-5, mens både landsholdsspillerne og hele hallen allerede var gået i gang med at juble over den flotte sejr.

Se, hvordan Grønland besejrede Danmark her.

LÆS OGSÅ Grønland skal møde det danske landshold i futsal til november

Katu Madsen blev valgt som kampens bedste spiller både efter søndagens sejr og i lørdagens uafgjorte opgør.

Futsallandskampene markerer den første spæde begyndelse på en langsigtet plan for at få sat Grønland på det europæiske fodboldlandkort i et samarbejde mellem Grønlands Boldspil-Union og Dansk Boldspil-Union.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt