Tasiilaq ramt af dobbelt jordskælv

To jordskælv med epicenter ca. 10 kilometer øst for Tasiilaq i Østgrønland, som blev målt til henholdsvis 2,9 og 1,5 på richterskalaen, blev i går er registreret af GEUS, de nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland.

Det første jordskæv kunne afdelingsleder i politistationen Mathæus Larsen mærke i sit hjem.

- Ca. 21.10 i går aftes hørte jeg først en brummen. Og lidt efter begyndte mit bord at ryste. Det hele varede kun i ca. to sekunder. Det lød som om vores væg sprækkede. Derefter blev jeg klar over, at der var et mindre jordskælv, fortæller afdelingsleder i politistationen i Tasiilaq, Mathæus Larsen.

Han er efterhånden vant til, at der kommer mindre jordskælv.

- Vi oplever jordskælv flere gange om året her i Tasiilaq. Heldigvis har vi ikke oplevet ulykker i forbindelse med jordskælvene, siger Mathæus Larsen.

Læs også Tasiilaq ramt af jordskælv

 

Mærkbart trods størrelsen
Peter Voss, seismolog i GEUS, bekræfter, at der har været to jordskælv ved Tasiilaq.

- Det første jordskælv blev registreret klokken 21.10 på 2,9 på richterskalaen. Det er ikke noget stort jordskælv, men vi har fået mange rapporter fra folk, som har mærket rystelserne, og det skyldes, at jordskælvet har et epicenter kun ca. ti kilometer fra byen.

Peter Voss fortæller også, at et andet og mindre jordskælv blev registreret klokken 23.09.

- Det sidste jordskælv lå kun på 1,5 på richterskalaen og har et epicenter ca. 10 kilometer øst for Tasiilaq, fortæller Peter Voss og siger, at mindre jordskælv i Østgrønland forekommer ofte.

- I Tasiilaq-området registrerer vi ca. fem jordskælv om ugen, som folk i området sjældent kan mærke, fordi de ikke er så kraftige, og som har et epicenter langt fra byen, siger han.

GEUS-seismologen fortæller ligeledes, at det største jordskælv i Tasiilaq-området indtil nu er registreret på 4,5 på richterskalaen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl