Tør start på 2023: Flere borgere i Kangerlussuaq er uden vand

24 husstande i Kangerlussuaq er uden vand, efter Nukissiorfiit har overtaget vandforsyningen fra Mittarfeqarfiit fra årsskiftet. <det er endnu uvist, hvornår vandet er tilbage i hanerne.
Der er ikke mange dråber i vandhanerne hos 24 husstande i Kangerlussuaq. Foto © : knr
04. januar 2023 11:36

I versionen herunder er der tilføjet en henvisning til Sermitsiaq.AGs historie om sagen.

Året er startet temmelig tørt for 24 husstande i Kangerlussuaq.

Her har der nemlig ikke været vand i hanerne eller toilettet siden mandag. Det skriver Sermitsiaq.AG.

Det sker efter, at Nukissiorfiit fra årsskiftet overtog al vandforsyningen til private borgere i Kangerlussuaq, Narsarsuaq og Qaarsut fra Mittarfeqarfiit, som hidtil har stået for det.

Men overtagelsen i Kangerlussuaq er tilsyneladende ikke gået, som den skulle. Det erkender administrerende direktør hos Nukissiorfiit, Cicilie Senderovitz, til KNR.

- Der er desværre og helt tydeligt gået noget galt i overdragelsen. Vi er mega kede af det på borgernes vegne, og nu knokler vi på at få løst problemet, siger hun.

LÆS OGSÅ El og vand bliver dyrere

Klokken 11 onsdag formiddag mødes repræsentanter fra Nukissiorfiit og Mittarfeqarfiit med cheferne for Departementet for Infrastruktur og Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø for at finde en løsning på vandmanglen i Kangerlussuaq.

Først senere vil Nukissiorfiit undersøge, hvad der præcis er årsagen til, at vandet ikke fortsatte i hanerne under overdragelsen mellem de to selskaber.

Cicilie Senderovitz tør ikke sige endnu, hvornår de 24 husstande i Kangerlussuaq igen har vand til madlavningen, bad og toilet.

På Nukissiorfiits hjemmeside under "driftsforstyrrelser" står, at der er problemer med vand i Kangerlussuaq fra 3. januar klokken 15 til 6. januar klokken 12.

Det er dog ifølge den administrerende direktør en fejl i selskabets IT-system, at der er angivet tidspunkt for problemets start og slut i Kangerlussuaq.