Sygeplejerske vil have særligt etisk råd

Grønland skal have et etisk råd for sygepleje, og arbejdet er nu gået i gang med et to dages seminar, som netop har været afholdt i Nuuk.
15. september 2015 18:44

Arbejdsgruppen bag tiltaget peger på, at der i Grønland er mangfoldige etiske udfordringer i sygeplejerskernes daglige arbejde.

Et arbejde som er baseret på nogle værdier, der skal styrke forholdet mellem sygeplejersken og patienten og styrke sundhed i befolkningen generelt.

- Det er vigtigt, at vi i Grønland reflekterer over, hvordan vi bruger disse værdier og omsætter dem til god sygeplejepraksis. Det er også væsentligt at debattere, om der er særlige værdier, som er væsentlige i sygeplejen i Grønland, og ikke mindst hvordan de omsættes til at sikre høj kvalitet i sygeplejen, lyder det fra Grønlands Sygeplejerskeorganisation.

I Norge etablerede de allerede et etisk råd inden for sygeplejeetik 1981, i Danmark har man netop fejret 25 års jubilæum for det Sygeplejeetiske Råd, og nu er turen så kommet til os.

Et Sygeplejeetisk Råd adskiller sig fra tanken om et generelt etisk råd i Grønland, idét dette råd fokuserer på særlige sygeplejeetiske udfordringer.

Blandt deltagerne var Nalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen, som støtter ideen om at lave et Sygeplejeetisk Råd.