Sydkorea forbyder tradition om at spise hundekød

At spise hundekød blev set som en måde, hvorpå man kunne forbedre sin udholdenhed over for Sydkoreas varme.
Flere sydkoreanere betragter nu hunde som kæledyr og kritik af, hvordan hundene bliver slagtet, er taget til. Foto © : Anthony Wallace/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
09. januar 2024 11:19

Sydkoreas parlament har tirsdag vedtaget et lovforslag, der skal udfase salg og indtag af hundekød i landet med start i 2027. Det bliver slutningen på en flere hundrede år gammel tradition.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

At spise hundekød blev engang set som en måde, hvorpå man kunne forbedre sin udholdenhed over for Sydkoreas varme somre med en høj luftfugtighed.

Men kødet er med tiden blevet en sjældenhed, og bliver i dag primært spist af ældre personer. Flere sydkoreanere betragter nu hunde som kæledyr og kritik af, hvordan hundene bliver slagtet, er taget til.

Støtten til et forbud mod salg og indtag af hundekød er ligeledes vokset, siden landets præsident, Yoon Suk-yeol, tiltrådte.

Suk-yeol er kendt som en offentlig dyreven, der har adopteret adskillige gadehunde og -katte sammen med landets førstedame, Kim Keon Hee. Hun er ligeledes en åben kritiker af indtag af hundekød.

Lovforslaget kom fra regeringspartiet.

At bryde loven om hundekød forventes at kunne straffes med tre års fængsel eller med en bøde på 30 millioner won - omkring 156.000 kroner.

- Lovforslaget ville gøre en ende på opdrætten af og drabet på hunde til menneskers indtag, siger Borami Seo, som repræsenterer dyrebeskyttelsesorganisationen Humane Society International Korea.

- Vi har nået et afgørende punkt, hvor millioner af hunde skal reddes fra denne grusomme industri.

I en analyse fortaget blandt sydkoreanere i hovedstaden Seoul af organisationen Aware svarer 94 procent, at de ikke har spist hundekød det seneste år.

Omkring 93 procent svarer samtidig, at de heller ikke vil spise det i fremtiden.

Den koreanske sammenslutning for avlere og sælgere af hunde til slagtning oplyser ifølge Reuters, at forbuddet vil påvirke 3500 gårde, der tilsammen avler 1,5 millioner hunde til slagtning.

Dertil vil det få konsekvenser for omkring 3000 restauranter på tværs af landet.