Nivi Olsen har overtaget taktstokken hos Demokraterne – og hun bliver den femte politiske leder på blot fem år. ArkivfotoFoto: Knr

Svingdør hos Demokraterne: Nivi Olsen bliver den femte politiske leder på fem år

I denne uge trak Randi Vestergaard Evaldsen sig som fungerende formand for Demokraterne. Nivi Olsen bliver den femte politiske leder på blot fem år hos Demokraterne.

I denne uge trak Randi Vestergaard Evaldsen sig som fungerende formand for Demokraterne og fra sit sit dobbeltmandat i Inatsisartut og kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Partiets formand Niels Thomsen har også forlænget sin orlov til næste år på grund af stress.

Derfor er det nu Nivi Olsen, der har overtaget taktstokken hos Demokraterne – og hun bliver den femte politiske leder på blot fem år.

Personlige stemmetal

Niels Thomsen fik 2773 personlige stemmer ved valget til Inatsisartut i 2018.

Nivi Olsen fik 874 stemmer.

Randi Vestergaard fik 579 personlige stemmer.

Kilde: valg.gl

Og derfor skylder Demokraterne at forklare deres vælgere, hvad de kan forvente af partiet. Det siger politisk kommentator og ugeavisen Sermitsiaqs politiske redaktør Jensine Berthelsen.

- Det, der sker nu, hvor prominente medlemmer af Demokraterne kun har mulighed for at deltage i det politiske arbejde i begrænset omfang, kan selvfølgelig have indflydelse, siger Jensine Berthelsen.

LÆS OGSÅ Stopper i politik: Nu skal Randi Vestergaard være indkøbschef i Brugseni

Randi Vestergaard Evaldsen stopper i politik i slutningen af juli. Hun skal være indkøbschef i Brugseni og har fungeret som formand for Demokraterne, siden Niels Thomsen gik på orlov i marts.

Det er dog ikke nyt, at Demokraterne oplever ledelseskrise. Tilbage i 2014 trak Jens B. Frederiksen sig nemlig som formand for partiet. Op til hans exit havde hans politiske kolleger kritiseret hans ansættelse i et mineselskab.

LÆS OGSÅ Randi Vestergaard Evaldsen trækker sig fra politik

Blot to år  senere, i januar 2016, forlod også hans efterfølger, Anda Uldum, formandsposten. Han havde indgået i en koalition med Siumut og Atassut og var selv naalakkersuisoq for finanser.

- Hvis ikke situationen med enkelte medlemmer skal have en negativ indflydelse, har partiet en meget stor opgave med at forklare, hvad vælgerne kan regne med fra Demokraterne, siger Jensine Berthelsen.

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt