Sundhedskommissionen er endelig kommet i arbejdstøjet

Første møde er blevet holdt i sundhedskommissonen. Den skal undersøge, hvordan sundhedsvæsenet kan løftes og måske drives klogere.
Sundhedskommissionen har ni medlemmer. Foto © : Jonas Løvschall-Wedel
05. oktober 2020 10:05

Sundhedskommissionen har endelig holdt sit første møde efter flere måneders forsinkelser på grund af restriktioner i forbindelse med coronakrisen.

Det oplyser Naalakkersuisut.

Og coronakrisen præger fortsat arbejdet. Det første møde blev holdt elektronisk, og tre kommissionsmedlemmer og en tilforordnet deltog, fortæller Ulrik Blidorf, der er formand for Sundhedskommissionen. 

- Vi har hurtigt kunne konstatere, at vores tidsplan allerede er overskredet set i forhold til det kommissorium, vi skal arbejde ud fra. Vi planlægger derfor at henvende os til Naalakkersuisut i forhold til en drøftelse, siger han i meddelelsen.

LÆS OGSÅ Sundhedskommission skal undersøge rekruttering, it og samarbejde med udlandet

Sundhedskommssionen fik seks millioner kroner på finansloven over de næste tre år. Overordnet er oplægget for kommissionen at se på, hvordan landet får mest sundhed for pengene.

Det var Samarbejdspartiets formand, Tillie Martinussen, der stillede forslaget i Inatsisartut, som endte med at få bred opbakning og blive vedtaget.