Suka K. Frederiksen Dialogen om Pituffik er ufrugtbar

De seneste to år har været ufrugtbare i dialogen med USA om Pituffik og forsvarsaftalen. Det skriver naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Suka K Frederiksen i forlængelse af en udtalelse fra den danske udenrigsminister.
Foto © : KNR
13. juli 2017 10:16
Versionist Connie Fontain

For godt en uge siden gjorde Anders Samuelsen det klart i et interview med KNR, at der er en dialog i gang med amerikanerne om servicekontrakten på Pituffik. 

I en udtalelse fra Suka K Frederiksen kalder hun forløbet de seneste to år for ufrugtbart. Hun påpeger desuden at RALs tab af sejladskontrakten i foråret er en uheldig udvikling, der kommer oveni forløbet.

LÆS OGSÅ Ingen RAL-tårer over mistet servicekontrakt

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender er dog trods de seneste to år forhåbningsfuld i forhold til fremtidige forhandlinger.

LÆS OGSÅ Stadig dialog i gang om Pituffik

I foråret mødtes Suka K Frederiksen og udenrigsministeren med den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson. Her blev de fælles grønlandske og danske politiske holdninger til sagerne om Pituffik fremført.

LÆS OGSÅ Suka K. Frederiksenip USA-p nunanut allanut ministeria naapikkaa

- Amerikanerne har modtaget og forstået vores fælles budskab og det er noget som vi arbejder videre med, forhandlingerne med amerikanerne videreføres og den dansk/grønlandske delegation har overbragt nye forhandlingsudspil til de amerikanske myndigheder - og bedt om nye møder med USA til drøftelse heraf, skriver Suka K. Fredriksen.