Studerende vil tænde håb i Qaanaaq

Der skal plantes håb om en mere lys fremtid i de unge fra Qaanaaq, mener to studerende. Derfor har de arrangeret en mini-uddannelsesmesse i landets nordligste by senere i denne uge.
Uumaaq Kristiansen, Masauna Peary, Qillaq Olsen og Niviaq Rosbach har arrangeret en mini-uddannelsesmesse i landets nordligste by. Foto © : Tukumminnguaq Nykjær Olsen
12. februar 2019 13:39

Uddannelsesmessen skal vise de unge, at det godt kan lade sig gøre at tage en uddannelse, selvom man må rejse langt for det, når man er vokset op i Qaanaaq.

- Der er brug for, at der tændes et håb i de unge, og at de unge forstår, at man godt kan tage en uddannelse, selvom man kommer fra yderdistrikterne, fortæller Tukumminnguaq Nykjær Olsen.

Hun kommer selv fra Qaanaaq og studerer ved Ilisimatusarfik. Hun har arrangeret uddannelsesmessen sammen med Masauna Peary, der også er studerende ved Ilisimatusarfik.

På messen vil unge fra Qaanaaq, der studerer andre steder i Grønland, fortælle om, hvordan det er at tage en uddannelse langt væk hjemme fra.

LÆS OGSÅ Min uddannelse giver mig et mål for fremtiden

Og det er helt med vilje, at det er unge fra Qaanaaq, der skal stå for oplæggene på messen:

- Fordi vi har et andet sprog deroppe, som er anderledes end i resten af Grønland. Og vi håber, at når det er fra qaanaarmioq til qaanaarmioq vil det gøre større indtryk hos de unge, siger Tukumminnguaq Nykjær Olsen.

Og der bliver meget at høre om på messen. De studerende, der skal holde oplæg, kommer nemlig fra forskellige uddannelser som GU, Pædagogisk Seminarium, Jern- og Metalskolen, Handelsskolen, sygeplejerskeuddannelsen og teologistudiet.

Projektet er blevet til med penge fra Tips og Lotto midlerne samt Thulefonden. Messen varer fra 14. til 19. februar.

LÆS OGSÅ Flere grønlandske unge starter i gymnasiet