Lederen af Italia Viva, ekspremierminister Matteo Renzi, og Italiens premierminister Giuseppe Conte har de seneste uger været på kant med hinanden. Det skyldes uenighed om, hvordan Italien skal bruge over 200 milliarder euro i coronakrisehjælp fra EU.Foto: Remo Casilli/Reuters/Ritzau Scanpix

Strid om coronamilliarder udløser politisk krise i Italien

Italiens koalitionsregering har mistet sit flertal i parlamentet, efter at et lille parti onsdag trak sig.

En politisk krise er under opsejling i Italien, efter at det lille parti Italia Viva onsdag har trukket sig fra koalitionsregeringen. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Uden partiet har regeringskoalitionen under ledelse af premierminister Giuseppe Conte ikke længere et flertal i Senatet, der er det øverste kammer i parlamentet.

Lederen af Italia Viva, ekspremierminister Matteo Renzi, og Conte har de seneste uger været på kant med hinanden. Det skyldes uenighed om, hvordan Italien skal bruge over 200 milliarder euro i coronakrisehjælp fra EU.

Conte har planer om at lade økonomiske eksperter stå for fordelingen af pengene. Renzi mener, at den opgave hører hjemme i parlamentet.

LÆS OGSÅ Italien runder 50.000 coronadødsfald

Kritikere beskyldte Matteo Renzi for simpelthen at stræbe efter mere magt og indflydelse til sit parti, der i meningsmålinger står til bare tre procent.

Samtidig mente de, at beslutningen om at trække sig fra koalitionen kommer på et kritisk tidspunkt på grund af coronapandemien.

Men det afviser Renzi.

- Enten har vi altid demokrati, eller også har vi ikke, sagde han på et pressemøde i Rom.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt