Foto: KNR Arkivfoto

Strammere regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget

Fremover skal det ikke automatisk udløse en tilladelse til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, hvis landets kommuner ikke har behandlet ansøgningen inden for to uger.

Fremover skal det ikke automatisk udløse en tilladelse til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, hvis landets kommuner ikke har behandlet ansøgningen inden for to uger.

Forslaget om at ændre regulering af arbejdskrafttilgangen i Grønland blev tredjebehandlet i Inatsisartut mandag, og blev vedtaget med 19 stemmer for og 3 imod.

Ifølge de nye regler skal kommunerne helst træffe en afgørelse inden for 14 dage, men det nye er dog, at landets virksomheder ikke længere automatisk får en tilladelse til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, hvis kommunerne ikke overholder tidsfristen.

Desuden får kommunerne også mulighed for at forlængere fristen, hvis de har brug for yderligere oplysninger eller dokumentation til at kunne træffe en afgørelse.

LÆS OGSÅ Stramme regler spænder ben for erhvervslivet

Mens Naalakkersuisuts håber, at ændringen vil bidrage til, at endnu flere jobs bliver besat med grønlandsk arbejdskraft, så er man derimod ikke begejstret for de ændrede regler hos Grønlands Erhverv.

Tilbage i oktober slog GE netop fast, at når de grønlandske virksomheder har brug for at ansætte arbejdskraft udefra, så er det fordi, at den nødvendige arbejdskraft ikke findes her i landet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!