Stort valg for Siumut og Partii Inuit

Da halvdelen af stemmerne var optalt havde Siumut allerede fået flere stemmer end ved sidste valg, og Partii Inuit havde også sikret sig det første mandat i Inatsisartut. Der mangler dog på nuværende tidspunkt stemmer fra de største byer i landet.
Skrevet af Peter Troelsen
12. marts 2013 22:39

Ved sidste valg gik Siumut stort tilbage, men vælgerne har vist Siumut tillid ved at give dem en flot fremgang ved dette valg. Om det er nok til en formandspost i Naalakkersuisut er endnu uvist, men Aleqa Hammond er en glad formnd.

-Vi vidste godt at det ville blive et bedre valg end sidste gang, men hvor godt det bliver, mangler vi endnu at se. Vi har ført en god valgkamp og det er det vælgerne belønner os for nu. Det vil jeg gerne sig tak for, siger Aleq Hammond inden partilederrunden på KNR.

Partii Inuit har ude på kysten haft et fremragende valg og formanden for partiet har med halvdelen af stemmerne optalt stort set ene mand sikret sit parti det første medlem af Inatsisartut. Formanden Nikku Olsen havde det store smil fremme da han ankom til KNR for at deltage i partilederrunden.

-Vi har vist vores berettigelse, og jeg er både glad og stolt over vores valgresultat. Jeg håber jeg kan få en partifælle med ind i Inatsisartut. Det har været en stor oplevelse at se partiet vokse ud af stort set ingenting, og vi ser frem til at fremføre vores synspunkter i Inatsisartut, fortæller Nikku Olsen til knr.gl.