Stort nederlag til Grønland i semifinalen

Håndboldlandsholdet løb ind i en lussing på 39 - 17 i semifinalen mod Argentina ved de Panamerikanske Mesterskaber. Drømmen om VM-kvalifikation lever dog stadig.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
23. juni 2018 22:08
Versionist Connie Fontain

En finaleplads ved de Panamerikanske Mesterskaber og en billet til verdensmesterskaberne i 2019 - det var, hvad der var på spil i en kogende Inussivik-hal i Nuuk lørdag aften.

Grønland stod overfor vinderne af Gruppe A ved mesterskaberne - Argentina.

Hjemmeholdet åbnede kampen lovende ved at bringe sig på to - nul, men herefter fik argentinerne gang i deres spil og bragte sig foran 5 - 2.

Efter 18 minutters spil valgte landstræner Ingi Olsen at tage en timeout - her var stillingen 9 - 4 til Argentina.

Kort efter tog Argentina timeout ved 11 - 7, og så gik det desværre ned af bakke for Grønland.

Fik dårlig start på anden halvleg

I sidste del af første halvleg løb sydamerikanerne nemlig fra hjemmeholdet, og Argentina kunne gå til pausen med en føring på ni mål ved stillingen 17 - 8.

Ingi Olsens tropper kom desværre ikke tilbage i kampen, men fik derimod en elendig start på anden halvleg, hvor Argentina øgede føringen.

Halvvejs i anden halvleg var Argentina foran 30 - 11, og havde i realiteten lukket kampen, der altså endte 39 - 17 i argentinsk favør.

Finalen kommer dermed til at stå mellem Brasilien og Argentina.

Grønlands skal spille om tredjepladsen mod Chile. Og der er mere end en tredjeplads på spil i den kamp. Hvis Grønland vinder over Chile, kvalificerer landsholdet sig til verdensmesterskaberne i 2019, der spilles i Danmark.

Kampen spilles ifølge planen søndag klokken 13.50, og den kan ses på KNR TV.