Stor hashsag på vej i retten

Syv personer fra sommerens store hashaktion skal snart for retten. De står tiltalt for at have medvirket til at smugle hash i store mængder fra Danmark til Grønland, oplyser anklagemyndigheden ved Grønlands Politi.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
03. april 2018 13:20

Mandag den 16. april starter en af de største sager om hashsmugling her i landet ved Retten i Grønland. Det bliver første gang offentligheden får indblik i sagen, da retsmøderne i forbindelse med forlængelser af de syv mistænkes tilbageholdelser er foregået bag lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

De syv personer, der er tiltalt i sagen, blev tilbageholdt 24. juli 2017. Siden har de siddet bag lås og slå.

De seks, alle mænd, af de syv er tiltalt for at have medvirket til indsmugling af 63 kilo hash her til landet. Den syvende person, en kvinde, er tiltalt for at have medvirket til at indsmugle 27 kilo hash.

Der er tale om fem mænd i tyverne, en mand i trediverne og en kvinde i tyverne.

LÆS OGSÅ Anholdte fra hashaktion skal fejre nytår bag tremmer

Ved tilbageholdelserne sidste sommer blev de syv mistænkte sigtet for at have medvirket til indsmugling af 15 kilo hash fra Danmark til Grønland. Ved en fristforlængelse i december blev sigtelserne dog ændret til betragteligt større mængder hash i perioden 2015 og frem til den store hashaktion sidste sommer.

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi vil gå efter domme fra 3 år og ni måneder og op til minimum fem år, oplyser anklagemyndigheden.

Alle syv personer nægter sig dog skyldige i anklagerne.

LÆS OGSÅ Politiet konfiskerer 4 millioner kroner i hash-penge

LÆS OGSÅ 7 personer tilbageholdt for hashhandel