Stipendier til grønlandsk forskning

Forskningsrådet her i landet har netop uddelt seks stipendier, der skal styrke den grønlandske foskning på en række områder.
09. oktober 2014 17:21


Der blev uddelt fire tre-årige ph.d. stipendier og to to-årige postdoc-stipendier til et ansøgerfelt på 23 personer.


De 3-årige ph.d. stipendier blev uddelt en undersøgelse af vilkårene  for journalistikken i små samfund med særligt fokus på grønlandske medieforhold. Et tre-årigt stipendium blev tildelt en undersøgelse af tungmetalforeningen på fjeldørred og ulk i forbindelse med minevirksomhed - et tredje stipendium blev givet til en undersøgelse af behov og indsatsen i patientforløb for grønlændere med en kræftsygdom og endelig gik det fjerde ph.d.-stipendium til en undersøgelse af sammenhængene mellem mellemørebetændelse og hørenedsættelse hos børn og unge i Grønland.


De to to-årige postdoc-stipendier blev givet til studier af en balanceret tilpasning af det grønlandske fiskeri til bæredygtighedscertificeringen MSC og endelig et stipendium til en undersøgelse af trivsel og misbrugsadfærd i Grønland.


Det er Grønlands Naturinstitut, der administrerer stipendierne, der er finansieret af en bevilling på 7,2 millioner kroner fra den danske stat og 2,1 millioner kroner fra Selvstyret.