Statsministeren til Grønland: Sæt ind med alt, hvad I har

Statsminister Mette Frederiksen (S) er bekymret for udviklingen i Grønland og Færøerne i forhold til coronavirus.
Mette Frederiksen (S) kom tirsdag aften dansk tid med en direkte appel til Grønland og Færøerne. Foto © : Ritzau/Scanpix
18. marts 2020 05:48

Tirsdag aften dansk tid præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) endnu engang en række nye tiltag for at mindske spredningen af coronavirus i Danmark. 

Fra i dag onsdag klokken 10 er det ikke længere tilladt at samles flere end 10 personer i offentligheden. Det gælder både inde og ude i Danmark.

På pressemødet kom statsministeren også med en direkte appel til Grønland og Færøerne.

LÆS OGSÅ Dronningen: Det er tankeløst og hensynsløst at holde fester

- Jeg har naturligvis en tæt kontakt til Færøernes lagmand og Grønlands landsstyreformand. Særligt Færøerne er nu også hårdt ramt med 47 smittede ud af godt 50.000 indbyggere. Grønland er også ramt. 

- Jeg er bekymret for udviklingen begge steder. Og derfor en direkte appel til vores tætte familie i rigsfællesskabet: Sæt ind nu med alt, hvad I har, sagde Mette Frederiksen. 

Skoler lukker og fly stopper i Grønland

Samtidig med, at den danske statsminister holdt pressemøde, gjorde Naalakkersuisuts formand, Kim Kielsen, det samme. Også her blev der præsenteret nye tiltag for at stoppe spredningen af virusset.

Fra og med på mandag og to uger frem holder skolerne i Grønland lukket. 

LÆS OGSÅ Coronafrygt: Skoler lukker og flytrafik stopper fra fredag

Lukningen gælder ikke gymnasier, handelsskoler, ungdomsuddannelser eller universitetet. Heller ikke børnehaver og fritidsklubber bliver lukket lige med det samme.

Derudover bliver alle Air Greenlands fly stående på jorden i 14 dage. Det betyder, at al flyforbindelse til og fra landet annuleres i 14 dage. 

Det vil heller ikke være muligt at flyve mellem byer og bygder.

Mandag blev det første tilfælde af coronavirus bekræftet i Grønland. Der er endnu ikke meldinger om, at andre er smittet her i landet.

Alligevel har myndighederne valgt at tage drastiske skridt for at holde coronasmitten nede.