Statsministeren inddrages i lukningen af Royal Greenland fabrik

Et nordjysk medlem af Folketinget vil nu have den danske statsminister til at svare på, hvordan det kan lade sig gøre, at Royal Greenland planlægger at lukke sin afdeling i Aalborg. Det skriver TV2 Nord.
Foto © : Folketinget
Skrevet af Jonas Fievé
12. januar 2019 14:29

Medlemmet af Enhedslistens folketingsgruppe undrer sig nemlig over, at den selvstyreejede virksomhed har planer om at flytte produktionen fra Nordjylland.

LÆS OGSÅ Royal Greenland-ansatte har genoptaget arbejdet

Derfor vil Peder Hvelplund blandt andet havde statsminister Lars Løkke Rasmussen til at svare på, hvilke bevæggrunden Royal Greenland har for at flytte produktion fra Aalborg til Tyskland, hvor ingen skattekroner bidrager til velfærden i hverken Danmark eller Grønland.

- Det er helt urimeligt, at en offentligt ejet virksomhed flytter velfungerende arbejdspladser i Aalborg til Tyskland. Der er gennem mange år opbygget en stor viden og ekspertise på virksomheden i Aalborg, som nu går tabt. Det gavner hverken Danmark eller Grønland, at virksomheden flyttes endnu længere væk, siger det nordjyske folketingsmedlem, Peder Hvelplund, til TV2 Nord.

LÆS OGSÅ Royal Greenland ansatte strejker i Aalborg

Meddelelsen om flytningen fik torsdag medarbejderne til at nedlægge arbejde, da de ikke mente, at de var blevet holdt hen i uvished om beslutningen. Efter en orientering fra ledelsen fredag valgte medarbejderne dog at genoptage arbejdet.