Somalisk journalist afskrækker sine landsmænd for at rejse

Tusindvis forsøger at komme til Europa for at få et bedre liv, men turen over middelhavet er farlig, og nu forsøger en somalisk journalist at afskrække sine landsmænd for at rejse, og det gør han på Twitter.
Skrevet af DR
25. april 2016 11:18

I begyndelsen af ugen skete det igen. En båd fyldt med flygtninge og migranter gik ned på vejen fra Libyen til Italien, tabstallet er stadigvæk ukendt, siger Williams Spinter fra FNs flygtningehøjkommissariat.

- Måske har katastrofen kostet 500 mennesker livet, siger Williams Spinter. 

Den katastrofe var dråben, der fik bærret til at flyde over for den somaliske journalist Abdinur Mohamed Ahmed i Mogadishu, og han besluttede at gøre noget. Han startede en kampagne på Twitter for at overtale sine landsmænd til at lade være med at bruge deres penge på menneskesmuglere, der skal skaffe dem til Europa i stedet blive hjemme og hjælpe med at genopbygge deres krigshærgede land.

Hans hashtag betyder oversat: køb ikke død, og det er hurtigt blevet meget populært i Somalia.

Ophavsmanden til kampagen siger til BBC Trending, at han faktisk ikke mener, at realiterne lever op til forventningerne, som de, der søger mod Europa, har.

BBC har talt med en af journalistens slægtninge, som er kommet til Sverige, og han indrømmer, at livet i Europa ikke er så nemt, som man sku tro. Sprogbarrierer, lavtlønnet job, og manglende papirer, og nogle af de ting, som gør integrationen vanskelig, indrømmer slægtningen. 

- Vi føler, at vi er kommet til et udendørs fængsel, siger han.