Tasiilaq er stadig hårdt ramt af seksuelle overgreb, selvmord og omsorgssvigt, fastslår flere tilsynsrapporter og senest DR’s dokumentar ”Byen hvor børn forsvinder”.

Socialstyrelsen forlænger psykologers indsats i Tasiilaq

Rejseholdets arbejde i Tasiilaq stod til at udløbe i juni. Men psykologerne kan fortsætte deres arbejde i mindst et år mere, meddeler Socialstyrelsen.

For et år siden oprettede Kommuneqarfik Sermersooq og selvstyret et rejsehold bestående af to psykologer. De skulle i et år behandle børn og unge mellem seks og 17 år i Tasiilaq.

Projektet bliver dog forlænget i minimum et år mere, oplyser Socialstyrelsen til KNR uden at ville uddybe yderligere.

I stedet henviser styrelsen til en evaluering af rejseholdets indsats i hele landet. Den udkommer dog først om en måned.

Tasiilaq er stadig hårdt ramt af seksuelle overgreb, selvmord og omsorgssvigt, fastslår flere tilsynsrapporter og senest DR’s dokumentar ”Byen hvor børn forsvinder”.

Hvert tredje barn udsættes for seksuelt misbrug​​, og halvdelen af børnene har en socialsag kørende hos kommunen.

Selvstyret tager over

I dag består rejseholdet i Tasiilaq af to psykologer, der fokuserer på behandling af børn og unge, og to psykologer, som tilbyder behandling af voksne.

LÆS OGSÅ Tasiilaq har været præget af lappeløsninger

Hidtil har Komuneqarfik Sermersooq og Socialstyrelsen under selvstyret delt udgifterne. Efter juni i år vil det dog være selvstyret alene, der står for udgifterne.

Det fremgår i finansloven for 2019, at der er afsat i alt 7,6 millioner kroner til rejseholdets samlede indsats i hele landet.

Udover Socialstyrelsen har KNR forsøgt at få en kommentar fra Martha Lund Olsen, der er direktør i Forvaltning for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq. Hun henviser tilbage til Socialstyrelsen i selvstyret.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt