Socialrådgiverformand har læst ny håndbog om overgreb: Forældre kan også lære af den

En ny håndbog skal hjælpe fagfolk, der arbejder med børn, som har været udsat for seksuelle overgreb.
Ida Abelsen Hansen vurderer, at også forældre kan have gavn af at læse den nye håndbog til fagpersoner om seksuelle overgreb. Foto © : KNR
09. november 2019 13:02

Torsdag præsenterede naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Abelsen (S), en håndbog til fagfolk, der arbejder med børn, som har været udsat for seksuelle overgreb.

Socialrådgivere er én af de faggrupper, der arbejder inden for det svære område, og bogen bliver taget godt imod af Ida Abelsen Hansen, der er formand for socialrådgivernes fagforening, NIISIP. 

Hun brugte en del af sin torsdag på at læse bogen.

- Det gode er, at den er skrevet på grønlandsk og kan bruges af enhver, der er ansat på det sociale område, siger Ida Abelsen Hansen.

Bogen kan læses af enhver

Og bogen kan også bruges af andre end fagfolk:

- Selvom man ikke har en uddannelse, er budskaberne i bogen meget klare og tydelige og kan bruges, siger hun og fortsætter:

- Det er også muligt for forældre eller andre, selvom man ikke arbejder med børn og unge i hverdagen. Bogen kan læses af enhver.

LÆS OGSÅ Overgrebsoffer: - Det viste sig, at det ville blive lettere

Bogen handler blandt andet om, hvad man skal være opmærksom på, hvis et barns opførsel ændrer sig.

- Det kan være, at man har en mistanke om, at noget er galt, men ikke ved hvornår man skal reagere. I bogen kan man finde oplysninger og lære, hvilke ting man skal være opmærksom på, siger Ida Abelsen Hansen.

Der mangler fortsat muligheder for opkvalificering

Socialrådgiverne har andre bøger og værktøjer, som de bruger, når de arbejder med seksuelt misbrugte. Og selv formanden sætter pris på håndbogen, mener hun, at der mangler mere uddannelse til personalet. 

- Bogen kommer ikke til at dække alt det, vi mangler i samfundet, siger Ida Abelsen Hansen. 

- Der mangler muligheder for opkvalificering i arbejdet med seksuelt misbrugte. Vi kan blive bedre til kommunikation, reaktioner og symptomer, siger fagforeningsformanden. 

Du kan læse bogen her.