Snart er den amerikanske drøm kun få timers flyvetur fra Nuuk

Det amerikanske flyselskab United Airlines løftede i dag sløret for en række nye destinationer – heriblandt en rute til Nuuk, som åbner til sommer.
I New York er der hundredvis af skyskrabere, og mange af dem kan udforskes fra toppen. Foto © : John Angelillo/UPI/Ritzau Scanpix
11. oktober 2024 10:24

Nu kan grønlændere med en amerikansk drøm i maven godt glæde sig. Fra sommeren 2025 åbner der nemlig en direkte rute mellem Nuuk og New York City, som er en af USA’s mest populære storbyer. 

Både flyselskabet United Airlines og Greenland Airports har udsendt en pressemeddelelse om den nye rute.

Hos Greenland Airports lyder det, at det er et stort skridt i at åbne Grønland for nordamerikanske rejsende – og omvendt muligheder for rejsende fra Grønland til USA.

- Direkte forbindelser til Newark vil åbne en bred vifte af nye destinationer og muligheder for rejser, kulturel udveksling, studier og handel for Grønland. Dette vil styrke Grønlands internationale netværk og give grønlændere nye muligheder på globalt plan, udtaler Jens Lauridsen, der er administrerende direktør hos Greenland Airports, i pressemeddelelsen. 

- Dette er den mest betydningsfulde udvikling i styrkelsen af Grønlands forbindelse til Nordamerika, tilføjer Jens Lauridsen yderligere.

United Airlines skriver, at ”rejsende nu vil have direkte adgang til et arktisk eventyr i Grønland, der giver store oplevelser som vandreture i verdensklasse og mulighed for at se midnatssol”.

Til USA på kun fire timer

United Airlines kommer til at være det eneste luftfartsselskab, der forbinder USA direkte med Nuuk. Dermed kan man på godt fire timer nå til ”The Big Apple”, praje en gul taxi og udforske skyskrabere, museer, shopping, Frihedsgudinden og enorme billboards på Times Square.

Den nye rute fra lufthavnen New York til Nuuk åbner den 14. juni 2025, og er dermed den første direkte rute mellem Nuuk og USA. Flyruten er planlagt til at have to ugentlige afgange mellem New York og Nuuk frem til  den 24. september 2025.

Nuuks internationale lufthavn åbner som bekendt den 28. november, og United Airlines nye direkte flyvninger vil gøre USA særdeles tilgængelig med en direkte flyvetur. Der er dog ikke planer om nogen afgange om vinteren, så hvis man vil sætte sig i en flyver direkte til USA, må man vente til sommer.

Med den kommende flyrute til New York bliver det også nemmere at nå til andre destinationer på det amerikanske kontinent som f.eks. diverse amerikanske stater, canadiske storbyer eller caribiske øer. United Airlines har således 89 andre destinationer fra Newark Lufthavn.