Smitteudbrud udskyder skolestart i Sisimiut

To skoler i Sisimiut udskyder skolestarten efter sommerferien, fordi smitten med covid-19 stiger i byen.
- Vi har før vist, at vi kan forebygge smittespredning. Derfor vil jeg opfordre til, at vi står sammen om at følge de anviste påbud i denne alvorlige situation, og at vi samarbejder om forebyggelsen af yderligere smittespredning af covid-19, siger borgmester Malik Berthelsen (S). Foto © : KNR
07. august 2021 13:02

Forventningsfulde skolebørn må væbne sig med ekstra tålmodighed før, at de igen kan komme i skole og se deres kammerater efter sommerferien.

På grund af den stigende smitte i Qeqqata Kommunia og i Sisimiut, er det besluttet at udskyde skolestarten med en uge i Minngortuunnguup Atuarfia og Nalunnguarfiup Atuarfia. Det betyder, at børnene har skolestart mandag d. 16. august i stedet.

Det oplyser Qeqqata Kommunia i en pressemeddelelse.

- Vi har før vist, at vi kan forebygge smittespredning. Derfor vil jeg opfordre til, at vi står sammen om at følge de anviste påbud i denne alvorlige situation, og at vi samarbejder om forebyggelsen af yderligere smittespredning af covid-19, siger borgmester Malik Berthelsen (S) i pressemeddelelsen.

Siden fredag er antallet af aktivt smittede i kommunen steget med otte til i alt 22 smittede. Det er dog ikke muligt at se, hvor mange smittede, der er i Sisimiut, og det er ikke lykkes KNR at få svar på det spørgsmål fra Landslægeembedet.

I Grønland er der aktuelt konstateret 67 smittede med covid-19.