Slut med gratis tandbøjler til børn

I fremtiden må forældre selv betale, hvis børnene skal have bøjle på tænderne. Den kommunale tandpleje har ikke længere nok tandlæger til at tilbyde gratis tandregulering.

Den kommunale tandlæge kan ikke længere sætte bøjler på tænderne hos børn. Beslutningen er taget af Sundhedsledelsen hos Styrelsen for Sundhed & Forebyggelse. Det skriver Sermitsiaq.AG.

Årsagen er en massiv mangel på tandlæger, specialtandlæger og i det hele taget fagpersoner inden for tandsundhed i Grønland.

LÆS OGSÅ Svært med politisk indgriben

En mangel, der nu får Sundhedsledelsen til at lukke ned for den kommunale, skattebetalte tandregulering. Vurderingen er, at det ikke længere er fagligt forsvarligt at sende børn i bøjle-behandling.

- Det har vi ikke mulighed for i den offentlige tandpleje i Grønland, oplyser Sundhedsledelsen til Sermitsiaq.AG.

LÆS OGSÅ Måneder uden læge skaber bekymring i Ittoqqortoormiit

I stedet må familier gå til private tandlæger og betale store regninger, hvis børnene skal have bøjle på tænderne. En udgift, der let kan starte ved 15.000 kroner, oplyser tændlæge hos Niels Nygaard Aps i Nuuk, Karen Haarbo-Nygaard.

Det kan give store problemer med tandsættet og tyggefunktionen senere i livet, hvis skæve tænder ikke bliver reguleret tidligt i livet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt