Slettemark placerer sig flot ved EM

Ukaleq Slettemark har i denne uge løbet sig til nye flotte resultater ved europamesterskaberne i skiskydning for juniorer i Norge.
Foto © : Grønlands Biathlon Forbund
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. marts 2019 19:15

Grønlands ungdomsverdensmester i skiskydning Ukaleq Slettemark er i ilden igen i denne uge, hvor det gælder Europamesterskaberne for juniorer, der afholdes i Sjusjøen i Norge.

Det er indtil videre blevet til to 12. pladser i henholdsvis 12,5 km individuel samt 7,5 km sprint.

De to placeringer er kørt hjem i felter med over 100 deltagere, og hendes far og medhjælper ved mesterskaberne, Øystein Slettemark:

- Det er rigtig rigtig flot, siger han til KNR.

Muligvis den bedste sprint nogensinde

Især lørdagens 12. plads på sprintdistancen vækker tilfredshed. Her er der nemlig kun to skydninger og skiløbet tæller relativt mere, forklarer Øystein Slettemark:

- Så at hun klarede en 12 plads i dag er måske det bedste, hun nogensinde har løbet på en sprint. For hun er kun 55 sekunder efter den franske vinder, og hun har alle de norske løbere og alle de svenske løbere bag sig.

 

Øystein Slettemark understreger, at mange af de deltagere, der slog Ukaleq Slettemark i dagens løb, er tre til fire år ældre, og derfor er hendes resultater lovende for fremtiden:

- Alting kan gå begge veje, men vi kan ikke gøre andet end at være positive og sige, at det ser rigtig godt ud!

Søndag gælder det 10 km jagtstart, hvor Ukaleq Slettemark starter som nummer 12.

Der vil være fire skydninger undervejs, og fordi skiskytten er særligt sikker i skydningen, vurderer Øystein Slettemark, at Ukaleq har en realistisk mulighed for at slutte i top ti.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark opgiver Norges Cup efter sygdom og VM