Slædehundeejer: Loven om slædehunde er ikke fuldkommen

Loven, der skal beskytte den grønlandske slædehund, er utilstrækkelig. Det mener en hundeejer fra Qeqertarsuaq.
Jens Møller har i flere omgange rettet henvendelse til både departementet og dyrlægeembedet, da mistanken om indførsel af hunde af anden race end den grønlandske slædehund sidste år florerede i Qeqertarsuaq. Foto © : KNR
16. oktober 2019 13:17

Da mistanken om indførsel af hunde af anden race end den grønlandske slædehund sidste år florerede i Qeqertarsuaq, rettede hundeejer fra Qeqertarsuaq, Jens Møller, i flere omgange henvendelse til både departementet og dyrlægeembedet.

- Selvom det er en træls sag, så er jeg glad for, at myndighederne har taget den op, siger Jens Møller.

Anklagemyndigheden er nemlig ved at undersøge, om der vitterligt i sommeren 2017 er blevet indført hunde af anden race end den grønlandske slædehund til Qeqertarsuaq.

- Jeg håber, at denne sag er en øjenåbner hos både politikerne, politiet og dyrlægeembedet, og at relevant lovgivning vil blive tilpasset, siger Jens Møller.

LÆS OGSÅ Protektor og medlem af Inatsisartut går ind i slædehundesag: - Vi bør lære af det her

Anklagemyndigheden bekræftede fredag, at de er ved at undersøge anmeldelsen. Men de kan stadig ikke udtale sig om hvilke konsekvenser, der eventuelt vil være, hvis der er blevet indført hunde af anden race end den grønlandske slædehund.

Dog oplyste anklagemyndigheden, at der normalt gives bøder, når loven om hunde- og kattehold bliver overtrådt.

Jens Møller håber, at lovgivningen bliver ændret, så slædehunde bliver bedre beskyttet.

- Der skal ikke indføres andre hunde af anden race i slædedistriktet. Men der står intet om arbejdsgange ved indførelser. Den skal derfor fornyes og tilpasses. Hvis ikke er den grønlandske slædehund i fare, siger Jens Møller.

Kommune Qeqertalik har tidligere oplyst, at de mistænkte hunde på ejerens begæring i oktober sidste år er blevet aflivet.