Skiskydning: Sondre Slettemark klatrer sig op til fin placering i USA

Slettemark søskende fik blandede oplevelser ved ungdoms VM i skiskydning i Soldier Hollow i USA. Ukaleq fik nedtur, mens lillebror Sondre pressede verdenseliten i sin aldersklasse
Sondre Slettemark 2022
Sondre Slettemark umiddelbart efter ankomsten i sprintkonkurrencen Foto © : Greenland Biathlon
Skrevet af Noah Mølgaard
28. februar 2022 10:39

17-årige Sondre Aputsiaq Slettemark fik forbedret sit resultat fra sin VM-debut for ungdom sidste år med fem pladser.

Han sluttede på 20. plads i konkurrencen på sprint på 7,5 kilometer fredag eftermiddag, hvilket er hans hidtil bedste internationale resultat.

- Jeg havde forventning om at gøre det lidt bedre i forhold til sidste år og det gjorde jeg. Jeg havde bedre skydning og gik bedre på skisporet, siger Sondre Slettemark til KNR fra VM-byen Soldier Hollow i USA.

Han startede ellers tungere på løjpen onsdag, hvor han deltog i 12,5 kilometer med fire skydninger. Der sluttede han som nummer 33 ud af 61 deltagere med tre forbiere.

LÆS OGSÅ Slettemarksøskende kæmper om medaljer i den amerikanske sne

Fredagens konkurrence på sprint blev en god optur, hvor Sondre Slettemark sluttede som nummer 20 ud af 63 deltagere, og han sluttede sin VM-deltagelse søndag i jagtstart på 10 kilometer hvor han sluttede som nummer 26 ud af 60 deltagere.

Sondre Slettemark klarede sig godt ved sine skydninger med kun få forbiere, men hver forbier koster adskillige sekunder og koster også placeringsmæssigt.

- Man kan jo altid gøre det bedre og det gælder næsten alt i livet, siger Sondre Slettemark om sin skydning.

- Det var 90 og 85 i træfprocent. Det er god skydning og det er jeg tilfreds med, siger Sondre Slettemark.

Nedtur for Ukaleq

Ukaleq Slettemark levede ikke op til sit potentiale under ungdoms VM. Hun sluttede som nummer 19 ved 12,5 kilometer og sluttede helt nede på 51. plads i 7,5 kilometer sprint.

Hun meddelte også, at den seneste tid med hårde konkurrencer og lange rejser havde tæret på hendes fysiske og mentale kræfter.

Ukaleq Slettemark valgte at stå over i 10 kilometer jagtstart og hvile kroppen inden hun skal deltage i World Cup i Holmenkollen i Norge den 17. marts. Det bliver også hendes sidste store konkurrence i denne sæson.

Sondre Slettemark er udtaget til ungdoms OL i Finland fra den 20. marts, hvor han også vil kæmpe det bedste han kan.

- Det svært at sige noget om forventninger. Man kan jo håbe på en top-ti placering. Men det bliver svært og afhænger af om jeg kan præstere mit aller aller bedste på skydning og på skisporet, slutter Sondre Slettemark.