Siumuts næstformand: Henrik Fleischer har erkendt sine fejl

Henrik Fleischer mener ikke længere, at der var grund til mistillidserklæring mod naalakkersuisoq, siger næstformand Karl Kristian Kruse.
Partiets topledelse har rakt hånden ud til rebellen Henrik Fleischer, som var underskriver på en mistillidserklæring til sin partifælle, naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen. Foto © : KNR
25. februar 2020 17:58

- Vi har alle taget imod Henriks indmeldelse igen. Alle, der vil følge vores vedtægter, er velkomne, siger Karl-Kristian Kruse (S) til KNR.

Dermed synes de seneste dages tumultagtige uro i Siumut endelig at være forbi.

Sagen kort

- Onsdag 19. februar erklærede Inatsisartuts fiskeriudvalg, at de har mistillid til naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen (S).
                                                                               
- Henrik Fleischer (S) er formand for Fiskeriudvalget. Han var den eneste i udvalget, der havde underskrevet mistillidserklæringen.
                                                                                      - Henrik Fleischer blev derefter kritiseret af dele af Siumut, siger han.                                                                                       
- I weekenden skrev sermitsiaq.ag, at Henrik Fleischer er blevet smidt ud af Siumut. Mediet citerede anonyme kilder for oplysningen.

- Henrik Fleicher selv siger til KNR, at det hele er en misforståelse.

Partiets topledelse har rakt hånden ud til rebellen Henrik Fleischer (S), som var underskriver på en mistillidserklæring til sin partifælle, naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen (S) sidste onsdag.

Det var umuligt for KNR at få en udtalelse fra både Henrik Fleischer selv og fra Siumuts ledelse i to dage derefter. Men Jens Immanuelsen tog mistillidserklæringen med sindsro i fredags:

- Jeg anerkender ikke en mistillidserklæring, der er så tyndt begrundet. Derfor vil jeg som minimum se en mistillidsdagsorden fra Inatsisartuts talerstol. Så vil jeg respektere den, uanset hvem der tager det op, sagde han fredag til KNR.

Fleischer: Vi bør alle lære af det her

Men Henrik Fleischer vil sandsynligvis ikke tage initiativ til en mistillidsafstemning mod nalakkersuisoq for fiskeri Inatsisartuts mødesal.

Fleischer, der havde holdt møde med partiets ledelse, har nu erkendt, at der ikke var grundlag nok for at vælte naalakkersuisoq for fiskeri.

- Vi bør alle lære af den seneste tids begivenheder, siger Henrik Fleischer.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq: Jeg anerkender ikke så tynd en mistillidserklæring

Hvad der videre skal ske med Fiskeriudvalgets udtalte mistillid, vil han dog ikke sige noget om i dag:

- Det emne vil blive debatteret på ny på fredag, hvor udvalget holder møde, siger han.

Karl Kristian Kruse er dog mere sikker. Han konstaterer nemlig, at hans partikollega har erkendt sine fejl:

- Jeg kunne i går konstatere Henrik Fleischers meddelelse om, at han efter samtaler ikke har grundlag nok til at udtale mistillid, siger han og fortsætter:

- Det var en umisforståelig udmelding.