-  Jeg anerkender ikke en mistillidserklæring, der er så tyndt begrundet. Derfor vil jeg som minimum se en mistillidsdagsorden fra Inatsisartuts talerstol, siger naalakkersuisoq Jens Immanuelsen.

Naalakkersuisoq: Jeg anerkender ikke så tynd en mistillidserklæring

Jens Immanuelsen imødeser mistillidserklæring fra Fiskeriudvalget med sindsro.

I onsdags udsendte Inatsisartuts fiskeriudvalg en mistillidserklæring mod naalakkersuisoq Jens Immanuelsen.

Siden har Fiskeriudvalget været totalt tavst. Ingen har villet svare på spørgsmål fra KNR eller blot fortælle, hvad udvalget i sidste ende vil: Vil de have naalakkersuisoq fyret eller ej?

Der er blot en enkelt underskriver på mistillidserklæringen, og det er udvalgsformand Henrik Fleischer fra Siumut. Han har heller ikke villet kommentere sagen yderligere hverken onsdag eller torsdag. Han er syg, var hans eneste kommentar onsdag.

Det er naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen (S) ikke. Og han vil gerne kommentere mistillidserklæringen. 

-  Jeg anerkender ikke en mistillidserklæring, der er så tyndt begrundet. Derfor vil jeg som minimum se en mistillidsdagsorden fra Inatsisartuts talerstol. Så vil jeg respektere den, uanset hvem der tager det op, siger han til KNR. 

Jeg er skuffet

Ifølge mistillidserklæringen er ”udvalget bekymret over den megen lukkethed, der udvises fra pågældende naalakkersuisoq i forbindelse med arbejdet med den nye fiskerilov, som får stor indvirkning på indtjeningen og arbejdsstyrken i samfundet.” 

LÆS OGSÅ Formand for fiskeriudvalg: Vi har ikke længere tillid til naalakkersuisoq

Den påstand afviser Jens Immanuelsen blankt. Han er skuffet, siger han. For udvalget har haft rigelig mulighed for at komme med deres synspunkter:

- Jeg ved, at udvalget har haft mulighed for at udtale sig i forbindelse med et midtvejsseminar. Derfor kan jeg ikke tage ansvaret for, at de ikke har benyttet lejligheden, siger han og henviser til et borgermøde i Nuuk, hvor udvalgets medlemmer også har haft lejlighed til at give deres mening til kende. 

Mit ansvar

Et andet udfald fra mistillidserklæringen handler om, at Jens Immanuelsen hele tiden skifter mening.

"Når udvalget har modtaget en oplysning fra naalakkersuisoq vedrørende påtænkte eller igangsatte initiativer, varer det sjældent længe, før naalakkersuisoq skifter mening – tilsyneladende uden tanke for, hvad han tidligere har oplyst til udvalget og uden efterfølgende at informere udvalget, når beslutningen omgøres, står der i erklæringen."

Den kritik forstår naalakkersuisoq heller ikke.

- Jeg genkender ikke kritikken. Jeg har altid i mit politiske virke fremlagt mine målsætninger overfor mine kolleger i Naalakkersuisut, og når Nalakkersuisut har taget en beslutning, bærer jeg altid ansvaret, uanset om jeg er enig eller ej, siger han.

Jens Immanuelsen har kun siddet i ministerkontoret siden april sidste år. Da gik den daværende naalakkersuisoq for fiskeri, Nikkulaat Jeremiassen (S), af. Det skete blandt andet på grund af, at Fiskeriudvalget kritiserede ham for at være kommet med modstridende oplysninger om overudnyttelse eller bæredygtighed i dele af hellefiskfiskeriet.  

På 10 år har otte forskellige politikere været naalakkersuisoq for fiskeri. To af dem har endda siddet på posten to gange.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt